Aussie VS Svenne!

Kategori: Utbyte i Groningen

Tess har fått besök av hennes kompis från Australien, hon kommer att vara här ett par dagar, sedan resa i Tyskland för att sedan möta upp Tess och resa i Spaninen innan hon ska på en utbytestermin i Texas. Så nu är skalan jämn, 2 aussie, 2 svenskar.. och det kommer bli en gaaalen kväll! Snart ska vi iväg på pub-quiz och sedan blir det fest. Det är mångas sista kväll idag, bland annat Sara, Bianca kommer att lämna Winscho imorgon.. ÅNGEST! 


Aussies!!


Svenne-banan! 

Haha, det var ju lite roligt att Tess och Em har svart och jag och Dagny har grått, bara för att göra det lite mera roligt.. 


Turkisk middag!

Kategori: Utbyte i Groningen

I denna lilla byggnad kallad winschoterdiep bor världens skönaste kille.. Berke aka Gurkan. Han är turk men gjorde ett gymnasieår i Sverige och har den goaste smålländskan man kan tänka sig. Igår bjöd han in mig och Dagny till turkarna för lite turkisk dinner, och oj, gud vad gott det var. Länge sedan jag varit så mätt, efteråt satt vi i innergården och bara mös! 


Lite saker från bordet...


Egen trubadur...


blixtrar och dunder...

Kategori: Utbyte i Groningen

Vem kunde ana, att 35 graders hetta skulle resultera i spöregn, åska och blixt. Jag tror att jag aldrig har sätt värre väder.. jag bara hoppas att vi får värmen tillbaka, jag orkar inte 2 veckor till med bara regn.

Min tenta idag var rena mardrömmen, är det nått jag ogillar starkt är det multiple chioce frågor, varför ska de vara så svåra. De öppna frågorna gick däremot relativt bra. Jag hoppas bara att jag klarar mig, men om så är det på håret. Jag har knappt hunnit vila och imorgon väntar en dag i biblioteket igen, börja plugga till tenta nummer 2, skjut mig tack. Holländarna måste nog vara dem smartaste människorna med tanke på hur mycket och länge de pluggar.. 



Här är jag i parken igår, mer nice än så är svårt.. och jag har inte svettats så mycket på jag vet inte hur länge...

Första tentan av 4!

Kategori: Utbyte i Groningen

Det är helt omänskligt att vara såhär trött. Men idag har jag min första exam, av 4. Halleluja, inte direkt, sommaren är tillbaka och inte lite... 30 grader. Kul att man ska sitta inne i ett bibliotek till 13 för att sedan skriva tenta vid 14. Nä, inte alltid lika roligt, och även om solen skiner imorgon har jag 3 tentor som väntar.... Varför? Och många är redan klara, detta är så orättvist, jag vill också bara glassa i parken! 

För övrigt är det ganska låg stämning just nu, många åker hem, det börjar bli riktigt tomt och ångesten bara växer, shit, snart ska jag hem till Sverige, ledsen att säga det men jag vill allt annat än hem och jag tror att jag aldrig har haft mer ångest. Att man dessutom ska behöva säga hejdå till människor man levt med och känner utan och innan och veta att man trolivgtvis aldrig mer kommer ses, det är fan inte lätt. Igår var det Pizza-man och Teira som åkte, att säga hejdå till Teira var svårt, Kanada, inte direkt så att man kan ta en långweekend. Idag har 4 spanjorer åkt och strax ska jag säga hejdå till Michaela, fan jag vill inte. Dessutom är jag ju så jäkla känslig så jag kan ju inte sluta grina.... 

Nu ska jag sluta klaga och dra till bibblan, men först många koppar kaffe!!

Sverige besök!

Kategori: Utbyte i Groningen

gud vad roligt det är att få ha lite besök, denna gång var det Röste med polare som kom och hälsade på. De backapackar lite i europa så varför inte komma till Groningen och testa studentlivet! Och jag tror att dem gillade det :) haha


midsommar sk afiras med små grodorna, här dansas det runt TVn.


Glada


Grabbarna får se Kasteel, 1 euro shot!


JA, kompis!!


Warhol!

en lite annorlunda midsommar!

Kategori: Utbyte i Groningen

Att det är midsommar idag känns inte riktigt, dock har vi försökt få till det lite med sill till middag, ett besök på Ikea och plockat blommor. Däremot ska vi fira mer imorgon, med 5-kamp och grejjer :) 


Vi hittade en midsommarstång.


lite dans..


plocka 7 olika sorters blommor


cykel korgen full med blommor


Så svenskt!

Nu är det Juans farewell party i common room :( Temat är classy, så det blir svart klänning och för en gångs skull högklackat! Imorgon kommer jag eventuellt få besök av Danne med polare. Fan vad kul det ska bli! Lagom bra tajming med våran 5 kamp. Kanske blir det dans runt midsommarstången också?


Det sa bara plopp...

Kategori: Utbyte i Groningen

Som alla normala människor går jag på toaletten ibland, helt normalt. Detta gjorde jag även igår när jag kom hem från biblioteket, jag hade precis gjort mitt, så jag ställde mig upp och skulle precis spola när det sa Plopp, fan Mobilen ramlade ur fickan rak ner i toaletten... Mitt i paniken dyker jag ner med handen och greppar upp den, tur att det bara var nummer 1, men ändå, jag kutar till handfatet för att diska, krasch säger det och den andra mobilen flyger ur andra fickan rakt in i spegeln, ingen sjuårs olycka och tack och lov, en mobil i behåll. Efter avdiskningen var det en hel del skumma ljud, jag vet fortfarande inte om den funkar. Har plockat ur alla delar och låter den torka, sedan är frågan om jag vill gå runt med en piss mobil?

En dag i bibblan igen..

Kategori: Utbyte i Groningen

Det blir en heldag i bibblan igen, känns som att jag lever där numera. Fy, Dagny är redan klar med allt plugg och jag har 4 tentor kvar?? Ibland är det bara så orättvist! Varför ska min fakultet vara sist för? Jag kommer leva i bibblan fram till 14 juli.. bläää! 

Ikväll ska jag iallafall ta mig i kragen och ta mig ut i löpspåret, jag säger det varje dag, men i den här miljön är det väldigt lätt att bli upptagen med annat... Igår blev det vin på news cafe istället för löpning.. Men idag, idag är dagen för löpning, jag känner det i hela kroppen. 

Måste bara berätta, att jag har bästa lunchen idag :) Super grym pasta sallad! Nam nam..


Pasta, ruccola, mozzarella, lök, tomat, parma skinka och soltorkad tomat..

Say hello to my new love!

Kategori: Utbyte i Groningen

Kan man bli mer söt! Vår lilla huskatt, hur underbar som helst. Bästa vakten dessutom, varje dag är jag så trygg över att min cykel står på samma ställe, men jag vet att jag har nån som vaktar. Men vi är bästisar, efter lite mjölk och salami är jag just nu högst upp på tacksamhets listan!


på favoritcykeln med ett vakande öga över cyklarna..


Kärlek!


Sötaste!


lite väl kaxig i bakgrunden... 


Varför ska det bara regna?

Kategori: Utbyte i Groningen

Okej att jag inte känner så mycket av sommaren eftersom att jag fortfarande har schemalagda föreläsningar och sista tentan 14 juli. Men kom igen, lite sol kan vi väll ändå få. Och 15 grader vad är det för temperatur? Aja, ändå anledningen att det är bra är att jag hoppas på att det fina vädret kommer när jag är ledig!.. 

Nu återgår jag till skolbäckerna.. fy vad tråkigt!

Brazilian party!

Kategori: Utbyte i Groningen

Å herregud, vad hände? Plz, vart parkerade jag min cykel, lost nånstans i Groningen? Moestraat = nice place men bilderna= katastrof! Ramlade jag? tydligen.. Juan fick sin öl! vad fick jag........ BLACKOUT!!! 


Brassarna vet hur man fixar party bordet. 


Innan det spårade.. 


här har det spårat för länge sen.. at moestraat, kul att kolla in andra student houses!


Gerrie!

Kategori: Utbyte i Groningen

Det känns helt sjukt att min tid i Groningen och som utbytesstudent snart är över.. Trots att jag har sista tentan mitt i sommarn och är lite sådär småförbannad över det. Dock är jag här ett tag till men många andra börjar åka hem. Redan i helgen är det 3 stycken som åker, men svåratse var nog ändå igår att säga hejdå till Gerrie. Dock är detta 4:e gången han åker då han varit på besök resterande gånger. Men nu var det definitivt sista gången, och jag kommer sakna honom som bara den. Det bästa är att Barcelona inte är så långt bort, och jag har alltid velat åka till Barcelona! Nu har jag dubbel anledning att åka dit!


Gerrie!!

Alla älskar Inga!

Kategori: Utbyte i Groningen

Inga gjorde entre för exakt 1 vecka sedan till sverigefesten, dock blev hennes vistelse lite väl kort här i Winschoterdiep. Aldrig nånsin har en tjej varit så populär som Inga. Alla blev som tokiga djur så fort hon visade sig och det tog inte lång tid innan luften gick ur henne. Vi kommer alla sakna henne enormt och hon har lämnat många spår och oförglömliga minnen.

Därför har vi gjort denna film för att hedra hennes minne!

R.I.P Inga! 


står lite still..

Kategori: Utbyte i Groningen

Just nu står det lite still, jag har väldigt mycket att plugga för tillfället och jag är så aundsjuk på er i Sverige just nu. Varje dag ser jag vädret mellan Groningen och Stockholm på min start sida, och varje dag har ni strålade sol och varmt. Om jag är avundsjuk, visst vi har ganska fint här med men lite molnigare skulle jag gissa. Dessutom är detta den bästa tiden på året att vara hemma. Juni är min absoluta favorit månad! Hur som helst, Holländarna vill att man ska plugga ihjäl sig hela somaren, iallafall oss business studenter som slutar sist av alla. Det känns väldigt konstigt att några lämnar redan nästa helg och åker hem men jag har en månad kvar?! Aja.. slut på struntpratet, dags för mig att sätta fart på pluggandet. Bara 1 assignment kvar nu, nnan det blir nya näst vecka :(

we visit the pancake boat again!

Kategori: Utbyte i Groningen

Vi kör en favorit i repris, pannkaksbåten. Och vi fick även med oss Juan & Gerrie!


Brudarna, Dagny, Tess & Teira


andra halvan av borde, dock ville inte michaela vara med på bild.


Awesome efterätts pannkaka :) Dock delade jag och Dagny på denna, ändock helt omöjligt att få i sig hela efter en lika stor saltig pannkaka innan! 

Swedish party!

Kategori: Utbyte i Groningen

Sverigefesten var succé! Aldrig någonsin tidigare har National dagen firats större! Det var många som kom och ingen ville att festen skulle sluta. Helt klart bästa festen I winscho denna termin! 


Vårat lilla buffé bord med svenska smaker!


Svenska flaggan gjord av jelly shots! AWESOME!


Absolut vodka, spendrups öl och bål med Fanta och Rosé! 


vikinga hatten är självklart på!


Mina favorit dutchies! Titta vad söta små flugor de har skaffat sig! 






Jag är så stolt över alla winscho people, alla är dem klädda i blå/gult! 




Alla vill ha Inga!


lite gymnastik.....


kan sluta illa..

Mamma på besök!

Kategori: Utbyte i Groningen

I helgen var mamma här på besök och det var så roligt. Jag inser nu efter att hon åkt hur mycket jag har saknat henne. Det var en intensiv helg med mycket resande men det var skönt och relaxande. Vi hade dessutom väldig tur med vädret. 


Morgon kaffe på stan!


Efter lite shopping!


Middag med nya blusen på!


Den traditionella träskon i Amsterdam.


På marknad kan man löpa braj!


vid en av alla tusentals kanaler.


Vänta nu.. en coffie shop?


Lite öl!


En lunch i Bremen


sightseeing


Vi tar en rome & coke vid vattnet!


Mamma påväg hem igen.. inte lika roligt.. 


äntligen har solen hittat tillbaka till Groningen!

Kategori: Utbyte i Groningen

Efter lång period med bara regn tittade idag solen fram. Det kändes riktigt nice att sitta och bara göra ingenting, läsa en bok vid kanalen och bara vara. Dessutom är nu mina axlar lite smått röda, Me likey! 

Eftermiddagen har gått åt till förberedelser inför terminens stora event, nämligen sverige festen som är på måndag! YEY! Dagny och jag har varit på gul/blå shopping! Och vi är inte lite taggade, det kommer bli årets fest!