Ibland är jag bara så bra på att förklara...

Kategori: Allmänt

. Julklappen? som är svenska för julklapp?
Josefin Säger:
ja thats ordet
Robert / / Säger:
haha
okej cool
julklappen
Josefin Säger:
ja
och om du säger många
dess julklappar
Robert / / Säger:
haha okej .. bra ... Jag lär mig mycket
mer svensk jul ord jag behöver veta?
Josefin Säger:
God Jul
att merry christmas
Tomten = jultomten
Robert / / Säger:
haha
Josefin Säger:
julbord = maten tabellen
Robert / / Säger:
bra
hålla den kommande baby
Josefin Säger:
julgran = julgran
julskinka = julskinka
Robert / / Säger:
okej ja det var en lätt
Josefin Säger:
tomtenisse = mini jultomten (slavarna)
lussebulle = den gula BUN
Robert// säger:
julklappen? that's Swedish for Christmas present?
Josefin säger:
yes thats the word, and if you say many it's julklappar
Robert// säger:
haha okay ..good...I'm learning much
more swedish christmas words I need to know?
Josefin säger:
god jul = merry christmas
tomten= santa claus
julbord=the food table
julgran= christmas tree
julskinka= christmas ham
tomtenisse= mini santa claus ( the slaves)
lussebulle= the yellow bun
Robert// säger:
what's the yellow bun?
........
Josefin säger:
revbensspjäll= good shit on the food table, ( my favorit)
Robert// säger:
wat do you mean with revbensspjäll? I don't get that one..when do you say that?
Josefin säger:
it's food from rudolf

Första julklappen klar!

Kategori: Allmänt

Ja, vad glad jag blir! Första julklappen är redan klar. Och jag som drömde i natt att jag vaknade upp på julafton och inte hade en enda julklapp!


Däremot har jag världens ångest för att jag inte har pluggat ett dugg:( Det här är hemskt, ångest! Fy fan!

Fan, fan, fan, fan!!

Kategori: Allmänt

Hur klantig får man bli, jag tappde min externa hårddisk i golvet och nu funkar den inte:( Jag är så ledsen att jag bara vill grina:(


Fan fan fan... aja, nu vet jag vad jag ska önska mig i julklapp iallafall. En extern hårddisk tack!  Dumma klantiga mig, varför? Alltid!

Dans!

Kategori: Allmänt

Jag har en vecka kvar som danslärare och det börjar kännas lite sorgligt samtidigt som att jag längtar lite efter lite fritid. Men vi hade en rolig klass idag och snart ska jag tillbaka till dansgaraget för lite yoga. Jag har lovat Eva och dessutom är det lika bra att bara maxa nu innan terminens slut. Sedan blir det antagligen ingen yoga för mig nästa termin. 




taktik snack med matexperten Emma!

Kategori: Allmänt

Jag har fått stora funderingar över hur jag på bästa sätt ska spara pengar nästa termin då jag befinner mig i Holland. Jag och Emma har kommit fram till att det lättaste sättet är att spara in på mat. Därför har vi lagt upp en plan hur detta ska bli möjligt.

Förberdelser i december/ januari:
  • Ät lite åt gången, sedan vänta minst 30 min och därefter äta lite igen. Detta för att göra magsäcken liten, så att den vänjer sig med mindre mat.. Dessutom är småäta ett bra sätt att hålla kroppen i trim. Småäter  -->sätter sig inte fettet på kroppen= Bra för bantning.
Att ta med mig i resväskan:
  • havregryn
  • Knäckebröd
    Osäker på om det finns havregryn och knäckebröd är dyrt!
När jag sedan kommit till Groningen ska jag:För ekonomiska aspekter I vår!
  • Äta mycket pasta och ris = billigt och nyttigt, ger även lång mättnadskänsla
  • Laga stora portiner = många matlådor = sparar pengar!
Slutsats:

LITEN MAGSÄCK= SPARAR PENGAR

smyg-fotografen som varit i farten?

Kategori: Allmänt

Det är alltid lika hög ambitionsnivå!





sömnlös!

Kategori: Allmänt

Jag har haft dem skumaste drömmarna hela natten och bara vaknat och vaknat.. Jag är nervös tror jag, för mitt boende i Holland. Jag fick mitt acceptence letter i slutet av förra veckan så nu är det klart, Holland nästa termin. Hur ska jag bo?? Jag har sån ångest, kan inte sova!! Om det inte är boende så är det konstiga gubbar eller personer. Jag blir rädd!


Hjälp! 


adventsfirande!

Kategori: Allmänt

Min första lediga söndag på 6 veckor och jag har inte gjort speciellt mycket, kanske ganska välbehövligt. Idag har syrran varit här på lite adventsfirande, det har blivit en tradition att smaka av årets glögg, i år saffransglögg, och äta middag, saffranssoppa. 


Jag har lagat middag:)


Syrran


syrran och jag!


-10

Kategori: Allmänt

Det är ungefär 10 minus ute och jag vill verkligen inte ut igen för att ta mig till jobbet. Jag vill inte jobba heller, min 6:e helg i rad. Dock är jag ledig imorgon och det ska jag minsann njuta av maximalt.


Igår efter adventsbaket gick jag hem till Jessica och sedan tittade vi in hos hennes grannar Fakke och Kim, Det var väll rätt lugnt och jag var super glad för att jag fick sällskap hem sedan av grabbarna som skulle till MP. Fast mitt på vägen kläcker någon ut sig ultimata idén att åka till Arlanda och ta första bästa flyg... Grabbarna försvann fort tillbaka hem för att hämta passet. Jag ringde upp och då kollade dem resor för fullt, Egypten 398kr. Enkelbiljett kl 07.00 imorse. Jag vet inte om dem tog det, dem sa det på telefonen igår kväll och idag har jag ivrigt försökt att få info men ej lyckats, Vilken idé? Jag vill också bara dra iväg sådär på impuls! Framför allt nu i den här kylan.. Brr och värre ska det bli också:(

Adventsbaket!

Kategori: Allmänt

På söndag är det 1:a advent och det har laddats stort,  med både lussebullar och pepparkakor. Mamma lär mig att bli en riktig husmor! Åh jag är som ett barn, kan knappt vänta till julafton!!




Gravsättning

Kategori: Allmänt

Idag var det gravsättning för morfar. Känns helt ofattbart att han numera finns i en urna nedgrävd i jord??  Och att min fina morfar inte väger mer än några kilo i den där urnan. Riktigt märklig känsla, det känns inte riktigt verkligt. Efter gravsättningen tog jag, mamma, syrran och mammas kusin Ewa en fika på stan för att ventilera alla tankar. Lyckades få tag på en riktigt god morotskaka, bland dem bästa jag har ätit, och att dricka varm chocklad när både fingrar och tår är isbitar och utan känsel är guld värt!!


Syrran, mamma och jag med morfar. 


Graven... 


Varm chocklad och morotskaka. 

vi kämpar och sliter...

Kategori: Gymnastik

...men bättre blir vi, kanske inte syns på bilderna dock! 

Handvolter






Frivolter






På lördag morgon kör vi igen, jag är grymt taggad. Säger jag nu, innan jag vaknar upp imorgon med världens träningsvärk. Stort CRED till Kalle som var med på träningen idag och gjorde mycket bra ifrån sig trots att han aldrig gjort någonting sådant tidigare!!


mysplugg med Jennie

Kategori: Allmänt

Julstämmningen är på topp när man sitter och pluggar bland blinkade lampor! Dock börjar plugg-paniken smyga sig allt närmare. Hur ska vi hinna med allt?
Nu blir det iallafall undervisning med mina dansbarn och sedan dans. 


operation fula ben!

Kategori: Allmänt


Innan operation i väntrummet!



Efter operationen..

Julstämmning

Kategori: Allmänt

Granen på gården är på plats och mer julkänsla än såhär blir det nog inte. 


intervju

Kategori: Allmänt

Idag är det dags för engelsk intervju. Första gången jag ska ha det!  Det är med samordnaren på Universitetet som ska kolla mina engelska kunskaper så att jag får mitt språktest.

Samtidigt ska jag skjutsa mamma till hennes operation, en händelserik dag idag. 



Varför kan man inte få så bra ut när man behöver det??:(

Panik, panik, panik....

Kategori: Allmänt

Studera 200%, ha träningar 6 av 7 dagar i veckan och jobb varje helg. Finns det ens möjlighet att hinna med något annat, nej det gör det faktiskt inte. Ändå händer det? Varför? och precis innan jul? Denna jul som jag ville fira big time!! Åh paniken sätter sig allt hårade, toppen över i:et är att jag börjar jobba om sådär 6 timmar!  PANIK!

Gymnastik och jobb!

Kategori: Gymnastik

Nu på morgonen blir det gymnastik och sedan blir det jobb resten av dagen, min 5:e helg i rad. Känns väll lite sådär halvtrist. Har jag något liv eller? Om inte nästa lön blir saftig, då jävlar! Jag är så trött på att ständigt ha det såhär, tänk att bara ha ett vanligt jobb och veta vilka dagar i veckan man är ledig? Istället för att plugga varje vardag, jobba varje helg och aldrig vara ledig på riktigt.. 


Söta Magda!

Kategori: Allmänt

Fredasgakvällen spenderades i gamla stan med  Magda och Emma. Det var mycket trevligt och alltid lika roligt att träffa Magda. Att man ska ses så sällan fast man bor så nära varandra?! Det får det bli ändring på!





Någon har shoppat mycket!

Kategori: Allmänt

dagarna bara går..

Kategori: Allmänt

Och jag tycker inte att jag gör nånting.. allt går på rutin just nu..
Skola/ plugga, träna/ undervisa, äta och sova. Utöver det händer det faktiskt inte så mycket mer.

Idag har vi Seminarium i kandidatuppsatsen, vi har kommit till mellanläget och ska få en opponering på oss. Det är väll helt okej, alltid bra att kunna ändra sina brister. Men jag är ändå nervös för det. 

Jag har skumt mycket blåmärken på benen? Jag vet inte riktigt vad jag har gjort men det ser helt skadat ut. Jag tror jag fick en del från dansen förra veckan och idag har vi samma lärare igen, han var grym men aj vad ont man får i benen..

JTC

Kategori: Gymnastik

Det har varit en 12 timmar lång gymnastikdag idag. Tjejerna gjorde riktigt bra ifrån sig, som vanligt, dock snubblade vi på mållinjen, vilket börjar bli en tradition för JTC. Vi fick nöja oss med en 4:e placering med 0.02 poäng från 3:e platsen. Vi lyckades bli 1:a på hopp, känns grymt eftersom att vi tävlade på bord för första gången. Vi tävlade även på rondat-flickis på mattan. De var riktigt grymma idag! 



top model

Kategori: Allmänt

Efter sådär tränat i 3½ timme börjar hungern göra sig synlig när det totalt börjar spåra. Efter 2 timmars träning stannade jag och Åsa kvar och körde lite mer. Jag lyckades få till en riktigt snygg sträckvolt med halvskruv i slutet men där nånstans hängde inte kroppen med längre och jag och Åsa började leka top model på trampolinerna, de har ju haft en sån fotografering tidigare så varför kan inte vi ställa upp??



En top model vill se vig ut:)



Ninja top model 



Välbekanta frog-pose!



spänst hoppet!



bomb-pose. dessutom rå spaning till andra sidan hallen.



freedom jump!







Efter en mycket lyckad träningsförmiddag i hallen är det nu dags att bege sig till nästa hall, vi tävlar med tjejerna i eftermiddag och det kommer bli världens röj. Jakobsbergs sporthall kl 18.00, Missa inte det!

träning

Kategori: Allmänt


Uppe med tuppen och nu är det träning=) 


Pepparkakor

Kategori: Allmänt

Jag har fått sån julstämning, förra året blev det ju ingen riktig jul för mig men i år, då jäklar slår vi på stort. Så för att vara ute i god tid (och för att jag är så sugen) har jag bakat pepparkakor!!:) Jag känner mig som en riktig husmor.
papparkakorna tar form..
Gräddning=)
Klara!!

7 månader

Kategori: Allmänt


Tiden går ruskigt snabbt, men just nu vill jag bara att den går ännu fortare så vi kan ses igen! Jag saknar dig så mycket.

Bästa lunchen!

Kategori: Allmänt


Bästa uppfinningen någonsin=)

onsdag i november

Kategori: Allmänt

Nu är jag hemma igen, efter en mycket lång dag. Träningen med tjejerna gick okej, det är många tjejer som inte ska vara med eller är skadade så det känns väldigt tråkigt:(
Träningen för egen del gick bra, jag gjorde några riktigt höga salto, men det där med halvskruvar verkar inte riktigt vara min grej. Träningsvärken i låret kom snabbt och nu har jag smörjt in hela mig med tigerbalsam. Ska kolla på kvällen avsnitt av bonde söker fru!

Denna årstid blir mina händer så fruktansvärt torra, så ikväll gör jag en Jennie. Jag har smörjt in händerna med olija och har nu plasthandskar över, ska sova såhär och hoppas på att ha lenaste händerna imorgon!!


fullfart mot trampetten!


School

Kategori: Allmänt

Jag har precis haft föreläsning i Humanfysiken, nu ska jag bege mig hemmåt för lite lunch och sedan möta upp Jennie i biblioteket för att gå igenom våran kandidatuppsats. Snö-kaoset är över och nu är det mest slask ute, sådär lagom mysigt=)



Invigning av mössa idag, känns bra faktiskt! Nu är det tillåtet med bad hairday:D

hej mitt vinterland

Kategori: Allmänt

Idag har det varit kaos, snö-kaos. Jag verkligen ogillar detta väder skarpt, att vara totalblöt efter bara ha gått till stationen är det något som är fel. Jag hoppas verkligen att snöstormen lugnat ner sig till imorgon, jag har ingen emot om det ligger snö på gatorna men jag vill inte ha blåsande snöflingor i hela ansiktet.


Var tillbaka på Södertörn idag, nostalgi, gud vad jag saknade gamla goda tiden med alla gamla goa MTEare. Kändes lite tomt att vara där med helt främmande människor.

Imorgon är det en dag spikad med bara plugg och på kvällen blir det gymnastik, JG hallen 5 timmar, Yihoo!

Ung & bortskämd

Kategori: Allmänt

Vilken dokusåpa så Pinsamt, riktigt pinsamt. Förnedringstv på hög nivå!

Eva sa att det skulle vara en viss gammal klasskompis lillebror med i programmet, vem? Jag kan inte klura ut den nöten. Sedan var det ju ett till välbekant ansikte.


Me and my fabulous jacket!

Kategori: Allmänt




Idag har jag hjälp mamma med ett ärende i Bromma, ingen vacker syn då en fet girig kärring var i vägen för min synvinkel hela tiden, självklart måste hon vara med, hon kan ju få ut pengar för det. Ni som känner mig vet vilken äcklig människa jag menar, ni andra vill inte ens veta. Man tror att såna människor inte existerar, manipulerande, giriga och ständigt ljuger. Allt för att leva på andras bekostnad, usch. Just nu längtar jag bara till den dagen då jag aldrig behöver se denna människa igen. 


Måndag

Kategori: Allmänt

Ny vecka och nu är det slut på de goa tiderna. från och med denna vecka pluggar jag 200% och fram till december kommer jag att ha ett living hell! Kandidatuppsatsen börjar komma till sin mest aktiva fas, projektarbetet i affärsutveckling börjar ta fas och nu börjar även humanfysiken. Dessutom är lovet slut och alla aktiviteter börjar.

Good bye good life.. ses om en månad eller nått?!



bittert läge... 

vad är en söndagskväll utan...

Kategori: Allmänt





Just det.... Beck. Varje söndag är det samma grabbar i rutan och även om  jag och mamma sätt varje film minst 4 ggr måste vi bara se filmerna igen. Det har blivit lite av en söndags tradition. 


sunday

Kategori: Allmänt

Skit dag!

Kategori: Allmänt

Morgonen började bra med träning, gjorde inte alls lika bra ifrån mig som träningarna innan men jag hade kul och det är huvudsaken=) Grymt taggad är jag inför nästa gång!


Sedan har jag jobbat resten av dagen och det har bara varit skit, första timmen var okej men sedan.. Fick jag alla knäppokunder eller? Tyckte jag under 4 timmars tid bara hade knäppa kunder. Just nu känner jag mig helt mör och har sån ångest över att gå till jobbet imorgon. Jag vill inte vara där 07.00 imorgon, jag orkar inte en dag till med det här eländet. Jag bara hoppas att det imorgon är lite lugnare än idag!  Ska dessutom vara på en avdelning jag inte varit på så mycket, men det ska bli kul att få göra lite nytt!!! Ikväll är det mjukisbrallor på och bara mysa framför tvn, mer än så orkar jag inte. Ledsen för mitt gnäll, men ibland bara måste man gnälla av sig!!


Ny jacka!

Kategori: Allmänt



Jag har köpt en ny jacka, det börjar bli lite väl kallt med skinnjackan och det känns något tidigt att börja med en fet dunjacka. Än så länge är det ju inte -10 ute. Nu fattas bara ett par nya stövlar och sedan är jag redo för vintern. Ett par riktiga monster stövlar så tårna slipper bli isbitar! 



Ny jacka + sjal, Tack snälla Jessica som hängde undan åt mig!!=)


Kyrkogård

Kategori: Allmänt

Jag vet att man egentligen ska åka till gravarna imorgon, men eftersom jag jobbar så åkte mamma och jag dit idag istället. Det blev riktigt fint, men fötterna är riktiga isbitar nu!


gravar


Vid graven


Fortfarande finns det glimtar av hösten kvar.


Norra kapellet...


träning 3 november

Kategori: Gymnastik

aj, aj, aj

Kategori: Allmänt

Mina muskler, vad ont jag har. Jag vill inte vakna imorgon då kommer det vara ännu värre! 5 timmar i JG-hallen har gett ut sin rätt, först 3 timmar träning med tjejerna och sedan 2 timmar egen träning. Och vad grymma vi blev i slutet. Grymt! Jag är sjukt taggad för lördag, då ska vi börja skruva=)


Emma och jag hade råkat klä oss väldigt lika idag.


Och fler körde på samma tema=) leggins och lila linne is the shit!

Plugg

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit någorlunda duktig.. Jag har fått en del gjort och känner mig rätt nöjd faktiskt. Ska snart bege mig hemåt för lite mat, jag är verkligen vrål hungrig och sedan dra mig till gallerian och H&M, ska hjälpa dem med deras inventering ikväll. Ska bli kul, alltid roligt att få göra något nytt!




Hemgång från biblioteket, då är jag alltid lika glad!!=)


Lunch med brudarna!

Kategori: Allmänt

Idag var det en mysig lunch med Emma och Michis, det blev en massa skvaller och massa prat om minnen. Efter det blev det snabb shopping runda, dock inget köp och sedan hem. Denna vecka är det höstlov och det betyder ingen dans eller gymnastik. Det är sjukt hur mycket fritid man har helt plötsligt och vilken befriande känala att inte vara stressad. Måste faktiskt erkänna lite grann att det är ganska skönt att inte ha nån aktivitet ibland, dock längtar jag massor till onsdag då tjejerna ändå ville ha träning och dessutom ska jag ju köra själv på kvällen!!!



söta tjejer!


Jag och min kompis

Kategori: Allmänt