Sista Augusti solen

Kategori: Allmänt

Idag är det strålande väder och tokvarmt, iallafall på min balkong. Så jag kunde int låta bli att bara gotta mig i solen ett tag.. Svetten rann och det kändes som att vara tillbaka en sommardag i Juli, helt underbart. Jag hoppas verkligen att det håller i sig, jag är verkligen inte redo för hösten ännu.


Kluven

Kategori: Allmänt

Jag har funderat i veckor nu men känner mig inte säker....
Innan jag åkte till Groningen så vet ni att jag var rätt upptagen med mycket gymnastik och dans. I Groningen så försökte jag hålla träningen vid liv men misslyckades totalt.  Jag har saknat både gymnastiken och dansen, men hur jag ska göra med dansen vet jag fortfarande inte? Jag ska börja poledance på fredag, vilket jag velat göra länge, men om jag ska fortsätta på tisdagar vet jag inte.. Främsta anledningen till att jag inte skulle är att jag måste fokusera på skolan, så att jag kan bli klar någon gång! Men ändå, I love it. Gud vad jobbigt det ska vara att fatta sånna beslut. Det jobbigaste är att dansen börjar denna vecka, alltså idag och det känns jätte jobbigt att jag inte gör nåt vettigt istället.. Visst det blir väll annorlunda när terminen dragit igång mer.. men ändå!! Åh vad jag känner mig kluven, känner bara för att dra på danskläderna och springa dit! 



Fröken effektiv.

Kategori: Allmänt

Det känns lite lustigt att ha hunnit med föreläsning, shoppa kurslitteratur, äta lunch och tagit en sisådär tupplur, allt innan klockan 13.00, det kallar jag effektivt. Att vara tillbaka i skolan är väll sådär, inte direkt super kul men det är okej. Dock är jag så avundsjuk, på alla utbytesstudenter, pratade med en del av dem idag och de verkar verkligen trivas, det känns jätte kul men det får mig också att tänka tillbaka till Groningen, som jag saknar det stället. Jag vill verkligen tillbaka, NU. Dessutom börjar de nya studenternas introduction week nu mot helgen, åh, nu blir jag mer avundsjuk.

Idag är det gymnastik/dans/fristående

Kategori: Gymnastik

Det känns riktigt roligt att vara igång med gympan igen, det är fortfarande mycket planering och sånt som ska fixas men det är bara roligt. Idag är det fristående träning, vilket betyder fokus maximal, är det något som måste förbättras så är det tekniken i rörelserna och sånt. Snart ska jag iväg och träffa Hannah, vi ska göra färdigt uppvärmingen som vi ska ha med tjejerna idag, det är inte lite jobb bakom men det är roligt och jag hoppas att tjejerna kommer att gilla det. Om inte annat så vet jag att de kommer bli bättre utav det..



Ett kärt återsende!
Apan och jag, min kompis! 


Kursförvirring!

Kategori: Allmänt

Det där med skolstart och alla nya kurser man ska ha koll på, all ny litteratur mm. Det är ju rena djungeln, dessutom ska jag läsa en kurs parallelt med magistern på IT-intitutionen och att dom har komplicerade system för IT snillen gör ju inte saken bättre.. Men varför är det så att man ständigt hittar nya kurser och program som man vill läsa som verkar mycket roligare än det man håller på med? Jag kommer ju aldrig bli klar? Nu är jag ju helt inne på alla roliga IT kurser, varför valde jag ekonomi och inte IT??

Då var vi igång igen!

Kategori: Gymnastik

Första träningen med tjejerna och det var riktigt roligt att få träffa dom igen. Dessutom var dom super duktiga och helt slutkörda också för den delen! 



Fina tjejer!



Jobbsök!

Kategori: Allmänt

Att bara vara hemma kan göra mig riktigt rastlös, det känns som att jag har 100 saker att göra fast jag inte har det. Dock har jag hela dagen igår och idag bara letat en massa jobb och det tar sin tid, så jag kan inte kalla mig helt oaktiv. Och det där med jobb är inte helt enkelt, framförallt inte eftersom att man är student och är begränsad med tid, dessutom vill man ju hitta något som har en koppling till vad man utbildar sig till. Ja, tidskrävande minst sagt. Som lite belöning tänkte jag nu sätta mig på balkongen en liten stund, solen tittar fram och jag tänkte läsa lite mer i min bok som jag är helt inne i. Tror jag inte släkte lampan förän 2 i natt för att jag läste så länge! 



73 av 112 lag!

Kategori: Allmänt

Fan vilka tjejer jag har, vilket lag, kan man bli mer stolt. Plats 73 av 112 lag och alla snittade vi på 30 min var. Total tid 2 timmar 29 minuter, på 25 km. Revansch nästa år?? 


Laget laddar innan start.. men hur vette sjutton?


Starten, nånstans i minglet är Jessica..


Dags att tagga till på riktigt, efter typ 100 försök lyckades vi få en bild med iallafall 1 person i luften :)


Jessica är i mål!


Emma i mål


Malin sticker iväg


Och här kommer hon tillbaka!


Eva i starten!


Taggad innan min tur för att gå och ta emot pinnen från Eva. 


Hahaha... väntar på eva förväntansfullt!


Eva i mål!


Och sist men inte minst tog jag mig i mål också!!


Bellmansstafetten!

Kategori: Allmänt

Idag är det dags för den omtalade Bellmansstafetten, där mitt lag Systembo-laget kommer att rocka sönder hela skiten.

Laget består av:
Eveus
Malutten
Enumi Chung
Joe the hoe 
Pussycat!

Håll tummarna för bästa brudarna!

3 mobiler och ingen fungerar!

Kategori: Allmänt

Kan man få mer psykbryt, jag har ingen mobil och ja, det får mig att bli helt rubbad. Med tanke på att jag har 3 mobiler hemma och ingen funkar. Hur är det möjligt, okej att jag tappade en utav dem i toan men de andra två, bara sluta fungera sådär? I och försig så är varje mobil sådär 3-4 år gamal men ska inte dom vara de mest stabila? Jag känner mig så handikappad, dessutom så har jag inte heller längre någon musik, då min mp3 spelare är mobilen.. Hur ska jag nu överleva i löpspåret?

Kryssning!

Kategori: Allmänt

Vad är en sommarutan kryssing och vad vore en Stockholmare utan att ha åkt båten. Just det, därför var jag bara tvungen att introducera Robert för detta. Han måste ju ta in alla traditioner! Så i torsdags åkte vi iväg på den berömda båten. Vi åt, drack och åt ännu mer, varför lär man sig aldrig, kunde knappt andas på 3 timmar!


middagen!


Min tallrik med bara förrätt, var mätt efter bara det!


drinks in the bar!


Solar lite på sldäck, den lilla stund vi hann få någon sol..


Avundsjuk på alla nissar som har glassiga sommarstugir i skärgården!


på däck..

ett dopp i det blå!

Kategori: Allmänt

Det gäller att tajma molnen, gör man det kan man få sig ett par härliga solglimtar lite då och då!! Dock är det mer moln än solglimtar och det blir lätt lite kyligt emellanåt, men det var en glad holländare som fick ta sig årets första dopp idag.. Sådär lagom tidigt på sommaren.. Stackarn!


1.04

Kategori: Allmänt

Då var det dags igen, denna gång Iform-loppet. Samma distans som tidigare, 10km men endast tjejer. Jag lyckades få en lite bättre tid en senast, dock var denna bana lite mer behagligare med lite mindre backar. Jag känner mig nöjd med tiden, det är inte bättre än vad jag fått förut, utan precis samma..

Nästa lopp blir bellmansstaffeten den 25:e, där är det bara 5km och jag måste nu börja ladda för att springa mer kort och snabbt. Jag har ju hittat mitt bekvämlighetstempo, men nu får det vara slut med det. Frågan är bara vart man ska våga springa? Hörde senast igår att en kvinna blivit knivhuggen vid sandviksspåret av en 16-åring. Vart är samhället påväg egentligen? 


Förberedelser innan loppet, på med lappen.. 

Slutspörten.. jag ser lite smått chockad ut.. haha


Efter loppet, lite smått återhämtad!


Linda till Miss World!

Kategori: Allmänt

Linda har lyckats gå vidare i Miss world sweden och nu behöver vi eran hjälp att rösta fram henne så hon kan ta sig ännu längre! Så snälla hjälp till med att rösta (minst en 5:a) så att denna söta sockertopp kommer ännu längre i tävlingen!
Linda Hedman

För att rösta, gå in på länken Miss World, leta fram Linda Hedman Johansson bland deltagarna och rösta!


Idag kommer Robert!

Kategori: Allmänt

Om nån timme kommer Robert och ska vara här i en vecka. Det känns lte konstigt att han kommer hit, att vi ska umgås så intensivt. Jag är numera van att ses som vanliga par, men det går nog fort att anpassa sig. Känns lite tråkigt att hösten är här bara, jag som hade hoppats på att stackaren skulle få uppleva lite sommar. I holland har det regnat hela sommaren, kanske 4-5  soliga dagar men det verkar som att grabben kommer ha otur även nu med.

1.06

Kategori: Allmänt

Midnattsloppet, det var nästan som att vara tillbaka i Groningen på Queensday. Hela stockholm var oranget! Det var 24000 männidkor som sprang och en utav dem var jag, och jag tog mig runt på 1 timme och 6 minuter. Relativt bra med tanke på att jag inte sprungit så mycket på sista tiden och sist jag sprang 10km var det på 1,04. Dessutom var det mycket tunga backar i det här loppet! Så jag får väll säga att jag är nöjd!



Innan loppet!

Midnattsloppet!

Kategori: Allmänt

Detta skedde helt spontant och bestämdes väldigt fort, men ikväll är det jag som springer midnattsloppet! 

Tillbaka i Svea!

Kategori: Allmänt

På plats igen i Sverige och nu kommer det att vara så ett tag framöver... och jag är inte så ledsen över det, än så länge iallafall. Jag har inte riktigt hunnit bli trött på sverige, jag känner att jag knappt hunnit landa riktigt ännu.  Men jag måste säga att Karpathos var riktigt vackert, innan vi åkte hade jag inte hört talas om det men det är en ö jag verkligen kan rekomendera. Det är en ganska lugn ö man åker till för att vila upp sig, alltså inte så mycket party, utan mer softa barer och resturanger. Men det var precis vad jag behövde just nu.. 6 månader i Groningen talar för sig själv! 

Mitt fokus just nu är att komma tillbaka till verkligheten och styra upp ett och annat. Prio 1 är att komma tillbaka till lite mer häslosamt liv, regelbunda tider och motion. Sedan läggs det fokus på allt småfix innan terminen som välja kurser inför nästa termin, planera inför gympan och ladda om för att göra mig redo till att jobba igen, vilket inte är det lättaste efter 7 månader. 

Nog med snacket, även fast det måste bli sånt emellanåt också! 



Slnedgång på Karpathos.. så fint!


Hejdå Karpathos!

Kategori: Allmänt

Det är tungt, efter härliga dagar på standen och frosseri i god mat är det nu dags att åka hem till ett Sverige med tydligen regn, hagel och tromb? Vad hände med det vackra sommarvädret som var innan jag åkte? Hur som helst, det har varit en riktigt bra semester som också fick ett väldigt bra avslut, Mamma var riktigt nöjd med hennes födelsedag!


Vid favorit stranden.. åh..

Mamma fyller jämt!

Kategori: Allmänt

Idag är det ingen vanlig dag för det är Mamma födelsedag, Hurra, hurra, hurra!. Detta har firats stort med champagne frukost, en härlig dag på stranden, entimmes massage på hotellets SPA avdelning, god middag med presentutdelning och avslutning med att jämföra brännan, vem vann egentligen? 


Nyvakna med champagne kl. 06.45. 



plask.plask!


Middag på la mirage!


Mamma nöjd efter dagens alla överraskningar!


Ja, vem vinner egentligen? Självklart är det ju jag!! :) 


en dag med båt!

Kategori: Allmänt

Vi tog en liten båttur och besökte 3 olika stränder med största stoppet på Apella som sägs vara Karpathos vackraste srand! Vi hade en grymt mysig dag ute på havet med god mat och massor med bad och plask!


På väg ut..


Vi närmar oss Apella!


Lunch på stranden


Vår båt!

Tant blå & tant röd

Kategori: Allmänt

Tant blå och tant röd, vi har en förmåga att välja våra färger.. 




Tha la playa

Kategori: Allmänt

Första dagen på Karpathos!

Kategori: Allmänt

Nu är vi här på karpathos, en väldigt mysig ö. Hitills har vi hunnit se stranden, hotellområdet men ska snart ut för middag och utforska lite mer. Men det har varit en riktigt nice dag!


Ny anlända vid flygplatsen!


utsikt från balkongen! Kan det bli mer nice!


Jag och syrran vid poolen


Bada!

Påväg mot arlanda!

Kategori: Allmänt

Sitter nu i taxin påväg till Arlanda, efter bara 3 timmars sömn. Jag hoppas att det inte är någon skrikunge på planet så man får sig en liten tupplur iallafall. Det blir en liten relax resa till Karpathos, en grekisk ö i närheten av Rhodos. Jag har aldrig varit där tidigare så det ska bli spännande att se vad det är för ställe. 

Greece here I come!

friskis & svettis utegympa!

Kategori: Allmänt

Denna vecka har jag varit på friskis & Svetttis ute gympa både måndag och onsdag, det är så rolig idé dem har. Träning ute, kan det bli mer nice? Framförallt i det här vädret? Nej skulle inte tro det.. Jag har dessutom hört att friskis håller på och bygger ut deras gym, Eva är numera spinninstruktör där.. så mycket talar för ett friskis kort i höst!

Clear blue sky!

Kategori: Allmänt

Bättre väder än idag går knappast att få! Trots stress med packing, lämna katten på pensionat och annat tog jag mig friheten att relaxa en stund i parken. Bland plaskande småbarn i poolen så försökte jag slappna av lite grann iallafall. Om inte annat stektes huden lite och man är lite mer sommarfräsch! 

Nya löparskor!

Kategori: Allmänt

Det var på tiden att jag köpte mig ett par riktigt grymma löparskor. De jag hade innan var helt okej, fast de var väll inte dem bästa vilket visade sig efter ett tag eftersom jag fick problem med knät. Så även fast de nya skorna  kostade, så kosta vad det kosta vill men jag betalar hellre så det svider i plånboken än pajjar mitt knä ännu mer. Så efter att dagar läst om pronation/neurtral/supination och mängder med artiklar om löparskor och allt konstigt fuffens det är med dem, mer förvirrad än nånsin, så tog jag mig till butiken. Gjorde en del test och tillslut hittade jag två skor som passade mig riktigt bra, så då valde jag helt enkelt dem som var snyggast. Och för er intresserade så valde jag denna sko med hög stabilitet, hög dämpning och för neutral fot, vad jag lär mig!


Promenad!

Kategori: Allmänt

Mamma och jag var riktigt duktiga häromdagen.. Vi tog oss en riktig långpromenad, vi parkerade bilen vid görvelnsbadet och gick sedan i den sköna sommarvärmen till kallhällsbadet och sedan tillbaka. Det var riktigt härligt faktiskt, dock har jag världens träningsvärk i vaderna.. Inte nådig! 




Födelsedagsfest alá Malin!

Kategori: Allmänt

I Lördags var det fest hos Malin som fyllt år. Detta var mycket trevligt då jag fick träffa tejejerna igen och smaka på de vansinigt goda cupcakesen. Dessutom var jag grymt imponerad av den fina lägenheten och är lite smått avundsjuk. Jag måste även erkänna att jag inte kan se sexig ut på bild, vi försökte oss nämligen på tricket som tvillingarna Olsen kör med. Att långsamt blåsa ut luft när någon tar kort och jag misslyckades totalt, stelare människa får man leta efter. 





Brudarna!