Nederlands

Kategori: Utbyte i Groningen

Äntligen mår jag bra igen, hela helgen har jag mått pyton sedan i fredags, men det var 2 riktigt bra kvällar! Men idag är jag i form igen. Dessutom har jag inte sovit halva dagen ( vilket jag brukar göra) utan var i skolan redan kl 9. Snart ska jag iväg till min holländska, jag måste säga att jag tycker att jag är ganska duktig, de få fraserna jag kan är tydligen förståeliga för en holländare:) Alltid något! Senare ikväll blir det aquaerobics! 

Föresten om det är någon som snart känner sig sugen att hälsa på mig:) vilket jag tycker att ni ska göra, så har dem billga biljetter nu. Om man åker i april och bokar innan midnatt idag! ( 52 kr till Bremen). Just let me know!

Nu blir det Holländska!

Tot ziens!


Tok snygga jag i mitt tok stökiga rum! 


Plugga Holländska!

Söndag = Produktiv

Kategori: Utbyte i Groningen

Idag är det söndag = alla butiker är stängda. Mataffären ( ända som har öppet en söndag) öppnar kl 16. Vilket betyder att det inte är så mycket att göra, dessutom är väll energin kanske inte på topp efter 3 dagars festande.  Så idag passar jag på att ta det lite lugnt men samtidigt att vara lite produktiv, så idag är det tvättdag, städdag, pluggdag och senare handla mat!

För övrigt så har jag aldrig varit mer lycklig över detta väder, det är + grader. runt 7-8 grader. Dock regnar det idag men jag är så tacksam! Jag slipper numera cykla i minusgrader, och ja, det är enorm stor skillnad mellan graderna här! Lycka!

Katt!

Kategori: Utbyte i Groningen

Vi har den sötaste katten, varje dag sitter han/hon utanför dörren och vaktar vilka som kommer in. Idag hittade jag henne i cykel förrådet, sovande på en cykel.. så söt!




Söt!


What a night!

Kategori: Utbyte i Groningen

Det var girls night out och det började galet och blev bara mer och mer galet. Kvällen började på great pianos med pub quiz, sedan blev det pub- runda. Tess fyller år idag så egentligen är det big party ikväll fast vi tjuvstarade lite redan igår. 


Vi började lite lätt med pub quiz..  Där vi kom näst sist.. 


happy




12-slaget = Tess B-day!


next place.. 


Dagnys kompis på besök.. också från jakan!


@ oceans


Oceans har bästa drinkarna!


Girls on the dancefloor


Kenneth lovade oss att komma ut, dock pallade han inte trycket. Däremot fick han ta smällen kl 6 imorse då två brudar smög in i hans rum (vem låser inte dörren), perfekt väckning! 


så på G.


Lite väl på G?






Så sjukt attraktiv!


Sambuca comming  up!


hot, hot, hot!


Hahaha


Bästa pizzan nånsin!


Så bäst!

Nu blir det en vända på stan, såg ett par sjukt snygga skor igår och dessutom ska jag försöka hitta ett par jeans. Jag lyckades iallafall hitta en frisör igår=) Det är en lättnad att de sunkiga hårtopparna är borta! Sedan gäller det mest att ladda om för ikväll.... Stor fest i vårt common room i winscho, avskedsfest för Anna och födelsedagsfest för Tess. Dessutom har Robert fest ikväll.. Jag vet inte hur jag ska lösa situationen med att vara på flera ställen samtidigt men men.....

Min hälsodag!

Kategori: Utbyte i Groningen

Det var meningen att jag skulle vara häslosam idag, men titta på mig, ännu ett misslyckande. jag får nog bara inse, här kommer jag aldrig att lyckas..

Eftersom att det är onsdag har jag haft alla mina kurser idag, vilket involverar 2 st förutom holländskan. Så jag började 9 imorse var i skolan till 14, hade lunch vid 15. Och sedan cyklade jag tillbaka till universitetsområdet vid 17.00. Därefter hade jag dans i 2 timmar, house och streetdance. Till middag hade jag för ovanlighetens skull nyttig mat. Fisk och spenat. Men sedan gick det snett.. Det blev fest i common room och jag drack vin, åt chocklad, chips, pizza.. En hälsodag i Groningen är inte lätt. Det blev ingen utgång för mig, jag känner mig sådär lagom taggad när det snöar ute! JA, snöar.. vad är det här?! Det som skulle vara 8 grader imorgon:(

Imorgon ska jag försöka leta upp en frisör, mitt hår är total kaos. Jag ser ut som ett troll varje dag. Dessutom är det så extremt torr luft där jag bor. Varje morgon vaknar jag av att halsen är helt uttårkad. Detta påverkar mitt hår, det är konstant elektriskt vilket är oerhört frustrerande.. 

Hur som helst.. det är högtid för mig att sova nu!

God natt!

Låten hela Holland diggar till!

Kategori: Utbyte i Groningen

Denna låt spelas överallt, vart men än går. Det går inte att komma undan, alla klubbar spelar den, klädbutiker, matbutiker, träningscentret, och den finns även med i drömmarna när jag sover.. Den är helt klart Groningen. Jag kan nog inte beskriva den på annat sätt.. Och jag gillar den, men vet inte om det är låten i sig eller att den bara är min vardag! 


Martin Solveig- Hello

Seg!

Kategori: Utbyte i Groningen

Idag är jag riktigt seg, kanske beror på att jag kom hem 5.30 imorse men ändå. Gårdagen var till en början ganska trögstartad men sedan vet jag inte vad som hände? Tiden bara försvann och plötsligt var det väldigt sent, eller tidigt, beror väll på hur man ser det?

Igår började jag nästan gråta på min development economics föreläsning, jag fattade verkligen ingenting och har nog aldrig känt mig så dum tidigare. Dessutom blev jag livrädd då det skulle vara prov redan nästa vecka, på massa siffror och formler jag inte fattade något av?! Så jag bestämde mig för att hoppa av den kursen och försöka mig på en ny istället. Så nu ska jag läsa small business & entreprenuirship istället. Kanske inte mitt största intresse men just nu handlar det lite om att klara sig. Dessutom har Alan, Tess & Robert den kursen också! Det bästa är att jag från och med nu har alla mina föreläsningar eller tutorial på onsdagar:) Resten av veckan ledigt, dock holländska på måndagseftermiddagar men det är ingenting.

För övrigt är det svinkallt, och då menar jag svinkallt. Det är runt ca -4 men med den vind vi har känns det som -20. Att dessutom behöva cykla i detta med motvind är inget att rekomendera. Det är köldskador överallt! Jag vill ah vår NU! Jag står inte ut längre! 


Ny vecka!

Kategori: Utbyte i Groningen

Ännu en ny vecka, tiden går verkligen fort. Skrämande fort. Hur som helst, denna vecka har kidzen här någon form av sportlov, vilket innebär ingen Holländska:D Dock har jag resternade kurser. Min dag idag är fullproppad med saker att göra:

12.00 Lunch med Tess & Teira
12.30 cykla till universitetet
13.00 föreläsning development economics
15.00 Möta Robert i biblioteket och plugga
18.30 Aquareobics
19.30 Cykla hem
19.00 Middag med Tess & Teira
21.00 Förfest @ Winscho!
runt 23- 24 International night!  

Vi har kommit på att det är mycket billagre samt roligare att äta tillsammans, så senaste dagarna köper och lagar vi mat tillsammans. Det blir oftast bättre mat på det sättet också dessutom!


Beautiful day!

Kategori: Utbyte i Groningen

Det har varit otroligt fint väder idag, dock svinkallt.. Jag fryser fortfarande och det känns som att jag aldrig kommer bli varm igen! 

Dock har det varit en bra dag, jag ligger relativt bra till i skolan, och jag och Robert har haft en mysig dag. Vi besökte en liten djurpark. Jag börjar inse att det inte bara är Robert som älskar getter, det verkar alla hollänadre göra. Det vimlade nämligen av getter.. 




Jag med min tuffa cykel, kan det bli mer holländskt, broar och cyklar!


Kaxigaste gåsen jag nånsin sätt..Han ägde stället.. alla flyttade på sig när han och hans polare kom!



mini get!


vakt get!


Kalkon!


En konstig fågel..


En typ av anka tror jag?


Bebis getter + mamma get, dessa är födda 14/2!


get-möte!


Robert hittade en kompis!


De blev snabbt bästisar!


Fler getter kommer, de känner av Roberts get-vibb!


Det gick inte att komma därifrån, vänner för livet!!


Dock flyttade alla på sig kaxig-gås kom och tog över!


Svarta svanar.. det tyckte jag var coolt, det har jag aldrig sätt förut!


Frusna men glada!


Robert trampar allt vad han kan medan jag glassar på pakethållaren. 

Resten av dagen har bestått av att handla mat, vilket tog en timme och därefter middag med Tess & Teira. Vi hade Borritos, Gud så gott! Men nu kan jag knappt andas så mätt jag är!



Hello sunday!

Kategori: Utbyte i Groningen

Det är strålande solsken ute, dock svinkallt. Visst jag ska inte klaga hemma är det -15 och här -1 eller -2 men ändå, det är svinkallt!

Gårdagen var en dålig dag, jag hade enorm hemlängtan och det var riktigt plågsamt, idag känns det bättre, trots att allt är stängt och jag har inget att äta förän kl 18.00 då jumbo öppnar ( mataffären). Dessutom blir det nog mest plugg hela dagen.. men men såna dagar är det också!

Eftersom jag inte har något att göra har jag sminkat mig hela morgonen, jag hade tråkigt! Så nu är jag super piffad för att vara hemma och plugga.. jaja, Robert kommer hit och pluggar med mig så det kan ju vara kul att vara fin för någon!



So green!

Nervös!

Kategori: Utbyte i Groningen

Just nu är jag så nervös så jag dör. Det är prisutdelning och det är riktigt plågsamt att inte vara där! Det har tydligen gått bra för dem! Så vi får hoppas på det bästa! Åh jag är så nervös!! Jag försöker göra allt för att tänka på annat just nu, därför bloggar jag..

Pluggandet går inge vidare, jag blir distraherad med brandalarm, hunger, rastlöshet och massa annat. 1 månad utan plugg har tagit ut sin rätt! Jag vet inte hur man pluggar längre?!


Robert och jag igår, på rumba, där jag nästan vann pole dance tävlingen! Jag var helt klart bäst, de andra tjejerna gjorde typ inget men bara för att de hade mer vänner vann de, 100 euro! Det hade suttit fint. Jag fick iallafall en drink! 


HEJA TJEJER!

Kategori: Utbyte i Groningen

Idag är det kval i UT- yngre och jag önskar verkligen att jag kunde vara där! Istället sitter jag på mitt rum och försöker komma till skott att plugga till den värsta kursen jag nånsin kommer att göra. Dessutom har jag tvättdag, jag är lite nojjig över detta då jag hör skräkhistorier varje dag om maskinerna här! Men sist gick det bra, så det går nog bra idag också! 

Jag håller tummarna, HEJA TJEJER!! JAg vet att ni kommer att vara grymma idag!! 


Jag håller tummarna!!! Jag hoppas ni tar er till finalen och att ni får ställa er på prispallen!
(Silvermedalj på VGF- cupen i höstas)


Shopping!

Kategori: Utbyte i Groningen

Idag borde jag ha pluggat, städat mitt rum, handla mat, träna, tvätta och allt möjligt. Fast när jag vaknade imorse så orkade jag ingenting! Jag har haft fullt upp hela veckan med att cykla fram och tillbaka till universitetet, träna och allt annat vardagligt så idag ville jag bara ta det lungt. Och det tycker jag att jag var värd! Jag har knappt hunnit med att fundera vad jag gör här? Allt har bara rullat på i 180. Det gör det i och för sig fortfarande men inte lika hystieriskt. 

Så idag gjorde jag ingenting till kl 14, sedan drog jag Tess & Teira till stan och fikade och shoppade lite.. Jag köpte mördarboken till development economics, en massiv sak, pincett, skärp, skjorta och öronproppar!! Jag trodde jag skulle klara mig utan dem men icke! 

Planen ikväll var egentligen resturang med hela gänget från våran korridor men tydligen blev det ändrade planer och Tess, Teira, jag & Alan kommer att laga något ihop istället! Dricka lite vin och sedan får vi se vad vi hittar på! 

Dock saknar jag mamma och önskar att jag var hemma och kunde titta på lets dance som vi brukar göra på fredagskvällar! 


Mina nya grejjer!!


sightseeing on bike!

Kategori: Utbyte i Groningen








my awesome bike!!!


Sällskapsdans!

Kategori: Utbyte i Groningen

Idag har jag och Robert börjat med sällskapsdans, snacka om vuxen poäng. Det kändes lite som att gå på till par terapi, då det bara var par där. Men det bvar ganska roligt. Dessutom roligt att göra något tillsammans...

Jag börjar bli lite smått trött på att cykla, jag har blåmörken över hela rumpan och mina lår kollapsar snart! I snitt cyklar jag 1 timme om dagen. Idag har jag cyklat ca 2 timmar, en halvtimme till uni, och upprepade det 2 ggr, då träningscentret också ligger där. Jag kommer vara glad när sommaren kommer och det behövs med allt snacks och alkohol som jag pressar i mig. 

Ikväll tror jag det blir en lugn kväll, vilket är konstigt då det är torsdag. Men folk är tydligen lite trötta första skolveckan.. Det verkar som att det blir en dusch och sedan filmkväll hos Tess. Dessutom har jag kitchen duty ikväll igen och det är en massa konstiga människor i mitt kök som kineserna bjudit in, de lagar sushi och har stökat till det totallt.. kul!  Masterstudenterna lever rövare.. Jag börjar skapa mig ett hat för dem, varje kväll är det massa liv och de är dem man tror ska vara lugna men tvärtom... 




jag och Robert om några veckor.... hahahaha!


Kitchen duty!

Kategori: Utbyte i Groningen

Idag hade jag min första kitchen duty, vilket betyder att man är ansvarig över att köket är snyggt. Som tur är har jag fått det lilla köket vilket gör att det går snabbare att städa. Fast idag vet jag inte vad som hade hänt? Det brukar alltid vara diskat och fint i det köket jag är i men idag var det sjukt mycket disk? Dessutom matrester och snusk, aldrig hänt tidigare, sur man blir!

Dagarna här börjar gå så fort, varje dag bara springer förbi och det känns som att jag inte hinner med någonting?! Äntligen hann jag tvätta idag, första gången, så det var minst sagt behövligt. Jag har inget att ha på mig längre, dessutom har jag haft två lektioner och hunnit med ett step pass. Kanske lite effektiv ändå? 

Ikväll är det fest igen, dock ska jag nog inte gå ut, tro det eller ej men jag orkar inte ikväll. Det är lite försent att tagga till nu! Dessutom har jag tutorial imorgon och jag måste plugga, välkommen till verkligheten. Plugg, det hade jag glömt bort vad det är! Imorgon tänkte jag däremot gå ut, jag har nämligen fredagar ledigt. Yeah! 

Nu ska jag plugga nån timme och sedan sova, hoppas på att de går ut tidigt ikväll så att man får lite sömn. Annars får jag väll cykla till Robert. 

God natt!





Min fina pojkvan

Kategori: Utbyte i Groningen

Just nu ar jag hemma hos Robert, jag ska snart ta min cykel bort till universitet for forelasning. Idag blir det International strategic management, bade Robert och Tess har den kursen sa det kanns ju lite roligt. For ovrigt sa kanns det helt okej med skolan, jag hade min forsta lektion i mandags, development economics, den ar intressant och rolig men det kommer att doda mig med plugg:S Detta block ar det trakiga blocket, de roliga kurserna ar block 2 da det blir international HRM och management of product innovation.

Hur som helst, jag har aven borjt trana, igar var jag pa ett pass som var ungefar som areobics fast bara med situps och armhavningar och andra olika rorelser, sjukt jobbigt, men sa bra. Idag hoppas jag pa att det finns lediga platser till House och Streetdance;). De har gymnastik har och de har oppna timmar man kan ga dit, fast jag var dar och tittade, jag vet inte om det ar for att JG hallen ar en san grym hall eller om det verkligen sag sjukt trakigt ut? Det var typ bara AG dessutom. Sa jag far nog skippa gymnastiken denna termin...

Nyligen har det, som manga omojligt kunnat missa, varit alla hjartans dag! Detta firade jag och Robert med en middag, och black swan, som var allt annat an vad jag forvantade mig. Robert hade gjordt det jatte fint och jag fick sa fin present!



Robert hade ramat in min present i ett hjarta.


Fint!


Min present, ytterligare en till min samling! Den ar sa fin!

Antwerpen!

Kategori: Utbyte i Groningen

Antwerpen var en riktigt cool stad. Fantastiska byggnader, shoppingen verkade fantastik även fast vi varken hann eller var där för att shoppa. Grymt god mat, 100-tals resturanger, cafeer och barer. Jag gillade det verkligen, och framförallt, Riktiga Belgiska vofflor:) Jag är super nöjd med våran lilla weekend och det känns rätt coolt att det inte tar mer än 4 timmar så är man i Belgien. Yeah! Jag har typ 100 bilder på byggnader, vilket jag vet inte alltid är så kul att titta på men tar med dem coolaste och självklart annat också!



Prescis anlänt till stationen, alla plockar fram kameran!


Stationshuset!


First stop, diamant musem, självklart!!


from middle of nowhere, a camel?!


Shopping gatan!


Tess & Bianca spanar in!


pretty nice shopping centrum!


Vårat super gulliga hotell rum. 


Dock var det sjukt torr luft och jag har nog aldrig varit så torr i halsen när jag vaknat tidigare, men frukosten var grym, inte alls vad vi förväntade oss utav priset! Helt klart as bra!


Bianca och Sara på sushi resturangen!


Awesome sushi!


massiv church, dock kan jag inte riktigt få till det med min kamera:(


Kyrkan och resten av citykärnan på håll!


Som om vi inte fått nog gick vi till ett cafe och hade vofflor ( bästa jag ätit) och självklart Belgiskt öl!


woffle!!


Belgisk öl! Grymt god!


Happy! Och slutet av dag 2!


Antwerpens national bank, rätt schysst!




Vi gick på marknad! Glada tjejer!


Självklart fanns det massor med chocklad!!


det finns gott om chcklad och här är vi inne i en chcklad fabrik + shop! Chocklad groda!


allt är gjort i chocklad, coolt!


Stadshuset!


Castle!


Kyrkan dagtid.


Min nya kärlek! So cute!


Sara och jag var helt kära!! 


Buying some Belgium beer!

Okej, jag blev riktigt trött nu på slutet och det finns mer bilder ( mest byggnader), jag kommer lägga upp album på facebook för er som är mer intresserade.. Ni som inte är, your loss!! 

Mot Antwerpen!

Kategori: Utbyte i Groningen

Nu åker jag, Tess, Teira, Bianca & Sara till Antwerpen. 

Dock är jag så sjukt förbannad.. JAg var helt död igår och kunde knappt stå på benen och jag behövde verkligen nattens sömn, men självklart ska spanjorerna ha fest med volym maximal och salsa dansande våningen ovanför, vilket varade till klockan 4. JAg är så förbannad, det är riktigt fräckt.. Att ha två stereo apparater och 40 pers i ett common room tlll 4 natten.. Så jag har väll sovit cirka 2 timmar, jag känner mig helt död. Så jag hoppas kunna sova lite på tåget:P

Vi hörs imorgon!


okej... inte bara festa!

Kategori: Utbyte i Groningen

Ni kanske tror att jag bara festar, nejdå! Bara nästan! Dock hinner jag inte med så mycket annat. Men idag har jag registrerat mig på Aclo=) så nästa vecka ska det minsann bli krut på mitt tränande igen! Dessutom har vi några tjejer pratat om att hitta på något i helgen. Eftersom att skolan börjar på måndag och nästan alla inte har mycket för sig tänkte vi åka på en liten weekend. Först var tanken Burges i Belgien, men det slutade med Antwerpen, det också Belgien. 4 timmar tågresa härifrån=) Det ska bli riktigt spännande, de bilder jag sätt, ser det otroligt vackert ut! Så ikväll försöker vi fixa med boende mm.. Så får vi se hur det blir!

Idag har jag hunnit njuta av det underbara vädret, solsken=) Dock svinkallt när solen gick ner. Det blev en fika med Robert, 2 nya toppar och lite sightseeing!!


Robert!


kyrka!


Det finns gått om såna byggnader.. (ni som vill ha lite kultur bilder;))


Martini tower, Groningens mittpunkt!




Party with the dutch!

Kategori: Utbyte i Groningen

Igår blev det ännu en utekväll.. Fast detta med Robert och hans kompisar. Jag och Tess mötte upp dem inne i stan, dock orkade vi inte stanna längre än till 4. Men Robert och grabbarna partade på ett bra tag till.. 


Dutch boys!


Jag tror att jag och Tess var kortast på hela stället, holländare är långa!


Ruben!


charmigt!


yeaaah!




red light??


jag är kort!


Brudar!!


Grabbar!


Kul att vakna upp dagen efter med ett hjärta på halsen.. Jag har sovit med handen emot!  Haha

Reminder!

Kategori: Utbyte i Groningen

Min vägg bakom datan har blivit en liten reminder vägg.. Dessutom hade jag något att sätta på väggen:) 




Ibland är jag så snäll mot mig själv!! ( ACLO = sportcenter) 

Men jag är 100% ärlig, det har inte blivit mycket träning senaste veckan. Förutom att cykla sträckor på typ 5-10 min max. Skärpning, skärpning!! Imorgon är det "my fat ass som tar sig dit", oavsett vad!!!



Pirate party!

Kategori: Utbyte i Groningen

Igår var det sista dagen på våran introduction week, detta avslutades med pirate party! Trots att jag hade sprängande huvudvärk och sjukt täppt näsa gick jag ut. Idag mår jag faktiskt lite bättre, så jag hoppas förkylningen är påväg bort:)

Jag var nyss på IKEA, 3:e gången på 1 vecka. Denna gång blev det en torkställning till kläder och pappers dokument.. Snart ska jag göra lite mat och sedan får vi se vad som händer ikväll.. Fest antar jag, torsdagar är bästa festdagen här tydligen. Dessutom ska Robert ut och det kan ju vara kul att festa lite med honom för första gången sedan jag kom!


Pirat!!


Man ska inte dricka vin om man är gravid??


Teira


Kenneth har en soffa i sitt rum som han köpt för 150kr, jag är inte lite avundsjuk!


Alan before the long island!


@ pacific


Pirates at Kokomo! 


Crouded!


pirate fighting?


I love my eye-pad!


Mamma har alltid rätt!

Kategori: Utbyte i Groningen

Jag borde ha lyssnat på min kära mor lite bättre innan jag åkte hit.. Det är nämligen så att jag igår åt en tonfiskpasta som stått i kylskåpet i ett par dagar, just för att alla andra dagar har varit så upptagna. Hur som helst, jag skulle aldrig ha ätit den.. 

Jag mådde hyffsat bra hela dagen, trött och sliten men överlag bra. Jag hade min tonfiskpasta till lunch och på kvällen skulle vi på bio med esn och innan det åt jag Tess & Teira middag. Och efter vi ätit kom illamåendet, vi gick till bion, jag tror jag klarade 40 min av filmen innan jag var tvungen att springa ut till toaletten... och ja, ni fattar resten.. Matförgiftning, ingen rolig historia. Helt utmärglad ville Robert ändå ta hand om mig, vilken kille! Men det känndes betydligt bättre att vara där än att behöva springa ut i commonroom när folk festar för att komma till toaletten. Som tur är kom det inte så mycket mer.. Men jag har lärt mig en läxa, nu sparar jag mat MAX 1 dag! Aldrig igen!

Dessutom har jag dragit på mig världens förkyling, halsen börjar bli bättre men jag låter som en kratta och näsan bara rinner. Inte hjälper det med nässpray heller:( 


Tess & Teira på resturangen!

dutch party!

Kategori: Utbyte i Groningen

I måndags hade vi dutch party, vilket betyder oranget. Kanske inte den mest attraktiva färgen men helt okej!
Festen var hur lyckad som helst, en grymt rolig kväll!

Lite lustigt är det ibland när man står och snackar med en snubbe i baren i ca 20 minuter och sedan frågar vart kommer du ifrån och båda är från Sverige!! Det är faktikst mer svenskar här än vad jag förväntade mig!

Det är en svensk tjej i min korridor, Dagny, som jag pratade med härom dagen och det visade sig att hon är från Kallhäll, hur coolt är inte det. Dessutom gick hon också i jakan, världen är så liten. Och att jag inte ens har sätt henne förut! 

Highlights från Dutch party:


Svensken i baren!


Juha ( finland)


Peru, Finland & Sverige x2


Det var riktigt oranget


Svenskar! Dagny är från Kalhäll!!



Grabbarna från Winscher!




Peru!


on fire!


Me & Kenneth ( Peru)




Emely ( USA) & Teira ( kanada)


haha!  ( USA)


Winscher!!   (winscher är fortkortning för Winschoterdiep, där jag bor) 


redbull?  Jag vet inte riktigt vad poängen med detta var!?


Kanada & Aussie!


Hemma och jag har fått en keps, tydligen!

2011-02-07

Kategori: Utbyte i Groningen

God morgon!

Här i Groningen är det just nu lite solglimtar men annars är det för det mesta mulet:( Dock är det runt 9 - 10 grader så det känns som att våren snart är här! Vilket känns mer än underbart att slippa all snö! Dessutom kan jag nog börja med min skinjacka snart:) skönt att slippa en stor klumpig jacka.

Idag är det fullfart, som alla andra dagar här! Jag har unnat mig en välförtjänad sovmorgon, det blev lite sent igår efter super bowlen. Dessutom är halsen betydligt bättre:). Kl 12.00 kommer en tjej hit som ska intervjua mig, Tess & Teira. Hon vill intervjua internationella studenter och se deras rum och ta kort på 3 saker som betyder mycket för en. Än så länge har jag hittat 2 saker, min absolut vodka collection och min röda lampa! Haha.

Efter det ska jag få träffa Robert=), jag hinner knappt träffa honom nu när jag har mina dagar planerade till max, fast han har tentor så det passar väll ändå bra, han ska få hjälpa mig att hitta något oranget till kvällens Dutch party! Det är verkligen så typiskt att de kläder jag höll i handen hemma och tänkte ta med mig ( men inte gjorde) är de kläder jag behöver nu. Mitt oranga linne och en randig tröja till onsdagens Pirate party, men men... Därefter har jag min första lektion i holländska kl 15.00. De andra kurserna börjar inte förän nästa vecka men holländskan börjar idag, så det ska bli spännande att gå dit!

Ha en bra dag!!


Jag har lite för mycket yta i mitt rum! Kanske lite för mycket energi också?? 


super bowl

Kategori: Utbyte i Groningen

Aldrig har jag sätt en bar så proppfull på en söndag som idag. Det är super bowl och tydligen så är vissa taggade till max! Jag nöjde mig med att titta i 1 timme, sedan gav jag upp. Matchen tar ju aldrig slut. 15 min speltid tog ca 45 minuter..

Jag är hur trött som helst just nu.. det har varit en aktiv dag med volleyboll, innebandy. basket och salsa.. Dessutom har jag testat pole dancing och det var så sjukt roligt! Riktigt jobbigt men åh så roligt! Det ska jag definitivt göra denna termin. Jag tll och med hängde upp och ned! I am so proud! :) Tyvärr fick jag inga snygga bilder på det.. Ha tålamod! 



Tess mitt i salsa minglet!


salsa


jag jobbar på min öl!


Väntan på super bowl


Tess & Allan


crouded bar on a sunday!

sports day

Kategori: Utbyte i Groningen

idag är det sports day och vi ska prova på massa olika sporter, bland annat pole fitness vilket jag ser mycket fram emot:) dessutom blir det badminton, vollyboll, fotboll, ishockey mm.. Dock har jag börjat få lite ont i halsen och jag hoppas verkligen att jag inte blir sjuk nu! Introduction week har ju sina bästa höjdpunkter kvar!

Här är lite vad vi har gjort tidiare:


min grupp!


Honbgkong Vs England




Irish girl!


standup comedy


gratis mat!!=)


Introduction week!

Kategori: Utbyte i Groningen

Just nu är vi mitt uppe i introduction week.. Igår var det pub-runda vilket var galet roligt, det blev sent som vanligt och jag har väll bara sovit 4 timmar och snart bär det av igen. Idag är det culture day så det kommer att vara massor av workshops hela dagen och sedan blir det comedy show och middag. Sedan får vi se vad som händer efter det!


gårdagen!

Kategori: Utbyte i Groningen

speeddating!

franaman




holländare!


tess & me


partyy!






Nu: Introduction week!!!




frukost!

Kategori: Utbyte i Groningen

När jag vaknade i morse trodde jag klockan var 11... nej nej 13.30.. Men det är bra, då är jag ordentligt utvilad efter gårdagens fest och för kommande fest ikväll!! 

Nu blir det frukost!


Toast!  Helt klart bästa!


Time for party!

Kategori: Utbyte i Groningen



Nu är det dags för fest, det är välkomstfest för alla nya här på Winschoterdiep. Jag har varit på jumbo och laddat!  Och därmed en töntig bild, bara för att visa er:) Nu kör vi!!!

Ännu ett torrt inlägg!

Kategori: Utbyte i Groningen

Jag är ledsen men jag har inga roliga bilder att visa, jag får helt enkelt försöka bli mer aktiv med kameran.. Jag som alltid brukar vara så duktig annars?? Det är helt enkelt för mycket saker som händer att jag inte hinner tänka att ta upp kameran!

Denna dag har tiden bara försvunnit.. Först hade vi welcoming ceremony med ytterligare massor med information, registrering för esn och sedan druckit massa vin och öl. Mitt mission dessa 6 månader är att lära mig dricka öl och jag jobbar stenhårt på det! Sedan hade jag min första storhandling på Jumbo, jag har nog aldrig sätt en cykel så fullproppad med saker förut! 

Nu ska jag laga lite middag, det blir en konstig mix och sedan duscha.. Allt inom 1 timme.. sedan drar festen igång!



En av byggnaderna som tillhör skolan.


Vin och snittar!


Introduction week, jag är taggad till max!


sol!

Kategori: Utbyte i Groningen

Äntligen skiner solen, jag hade nästan börjat tappa hoppet. Idag har vi welcoming ceremony då det är lite olika workshops och guidning i stan. Det viktigaste är att singera upp för esn, en organisation för utbytesstudenter. Tydligen kan det vara svårt att få plats om man kommer för sent så vi kommer väll mer eller mindre hänga på dörren!

Igår hade vi middag i stan med alla utbytesstudenter från våran fakultet, det var trevligt och jag är riktigt imponerad på all gratis mat vi får hela tiden! Idag blir det ytterligare fri lunch. Jag har fått lite vänner hitills, jag umgås med Tessa som är från Australien. Hon läser också ekonomi och bor i samma del av byggnaden som jag. Dessutom Kenneth som är från Peru, ytterligare en ekonomi student och även han bor i samma del av byggnaden! Det är väll lite så i början att det är dem man ser ofta som man umgås med, men jag klagar inte. De är as sköna!


Nu ska jag äta lite frukost och sedan hoppas på att det fyllt på med toalett papper på toaletten!!


utsikt från mitt fönster.. Solen skiner:D








Nyttig information?

Kategori: Utbyte i Groningen

Första dagen i skolan!

Kategori: Utbyte i Groningen

Idag har jag introduktion day. Så nu ska jag till skolan och skriva in mig på alla kurser och sedan ha rund tur. Det kommer även bli lunch och middag. En heldag med andra ord. Det ska bli kul att se hur skolan ser ut och mitt största mission är att hitta ESN och skriva in mig i deras organisation. Det är en student kår som tydligen anordnar mycket fester och likande.


Nu ska jag borsta tänderna och möta upp en Australiensk tjej som också ska läsa ekonomi, ingen av oss hittar så det blir bra med lite sällskap!

Winschoterdiep

Kategori: Utbyte i Groningen

Hela kvällen har jag spenderat på mitt international house.. Mitt rum känns mycket mysigare nu och det är konstigt att så lite kan göra så mycket! Det är fortfarande väldigt tomt på många ställen men hellre det än för trångt. Mitt tema blev på något underligt vis rött, dessutom en röd lampa vilket motsvarar mitt lilla red light:) 

Ikväll har jag träffat folk från Peru, Tyskland, Spanien, Chile, Australien, Kanada, Frankrike, Solvakien, Bulgarien, Italien, Kina, Finland och Sverige. Det är 4 svenska tjejer till som bor här så jag är inte ensam. Dock har jag enligt lite rykten från andra fått reda på att mitt rum  är det som är mest i centrum. Ja, jag har nära till allt men också hör jag röster konstant! 

Än så länge tycker jag att det är helt okej att leva studentliv och det var rätt roligt att laga mat och snacka skit med andra studenter. 

Just nu håller några tjejer på i köket och lagar en massa kinesisk mat, tydligen är det kinesiskt nyår imorgon och de har redan lovat mig att få smaka om jag är hemma.. Matlagning verkar vara grejen här, alla lagar mat ihop och äter ihop. Man är hela tiden hungrig eftersom att det alltid är någon som äter. Dessutom har jag redan hunnit få frågan "vad är typsikt svensk mat" cirka 5 gånger och dessutom frågan "Du får visa oss nån gång" så jag antar att det inte räcker med att ta med dem till IKEA,nej, jag måste göra något mer, större! 



Lite nya växter och lampa!


Det börjar bli lite hemtrevligt! Till och med den svenska absoluten står på hyllan!


Fortfarande väldigt tomt på väggarna...


Det ser lite fängelseaktigt ut fortfarande men det röda piffar ju upp iallafall, till och med en röd tvättkorg har jag lyckats få tag på! Grundtal = hängare på dörr är bästa grejjen! 


Mitt rum!

Kategori: Utbyte i Groningen

Nu har jag fått mitt rum, det är stort och helt okej. Dock är jag grymt pedant och har varit och köpt allt som krävs för storstädning. Dock är mitt mission ikväll att ta reda på om man kan få tag i en damsugare. Vi har varit på IKEA och inhandlat lite småsaker. Men innan piffet vill jag ju ha damsugit.


Jag bor på botten våningen med helt okej utsikt mot en innergård. Jag har köket 3 m bort duschen 5 m bort, toalett 7 m bort och common room sådär 3 m bort. Vilket betyder att jag kommer bo mitt i centrum för festen:P Hur ska jag överleva. Än så länge har jag bara sätt killar i min korridor fast det finns tjejer i byggnaden, det har jag sätt. Jag delar kyl med 3 andra personer men det var inte det fräschaste jag har sätt.. Tjejer och killar delar allt, utom toalett.. Men det ska väll gå an, jag antar att det är värre för andra från andra kulturer där man inte delar. 


Nej, nu ska jag leta reda på en damsugare!


Jag bor nära kanalen, mitt hus är det på höger sida som är blått, vitt och lite gult. 


my room!




Titta en Robert också!


Jag tyckte att det var lite väl uppradat med möblerna så jag ville möblera om lite.....


Sängen har bytt plats!


Skrivbordet har ny plats och smink hyllan är brevid spegeln!!


Sedan blev det IKEA och självklart lunch! Fast Köttbullar och pommes är en konstig kombination!


efterätt!!:D


Stor shopping!!

Nu ska det städas och pimpas!!!!


Februari is here!

Kategori: Allmänt

Och det ar en konstig kansla jag har. Strax ska vi bege oss till Winschoterdiep, det ar mitt nya hem de kommande 5-6 manderna. Fast det kanns som att jag ska aka hem till Sverige igen? Jatte konstigt, att jag bara var har pa ett snabbt besok. Jag trivs bra hos Robert men detta ar nog bast, att vi bor pa olika platser, nagra dagar gar bra men sedan skulle det nog vara for pafrestande men vi far se? Forst maste jag ge det nya boendet en chans!


Det ska bli spannade att komma dit och fa se hur det ser ut! Efter det blir det IKEA, jag har ju inte ens en handduk:P


Jag ska uppdatera er nyfikna sa snabbt jag kan!


Ha det bra!!