give it up for queensday!

Kategori: Utbyte i Groningen

Queenday är egentligen imorgon men här är det oranget två dagar! 


Ibland...

Kategori: Utbyte i Groningen

Förfestar man till 2 på natten, ramlar av cykeln 4 gånger påväg in till stan, ramlar på dansgolvet, 1 euro shot, få skottarna att tro att man är Aussie när man imiterar Steve Irwing, dansa oavbrutet till elektro techno, 1 euro shot, äta vofflor kl 7 på morgonen för att sedan vakna på en soffa 10.30 och med blåmärken över hela benen och med ett stort ? i pannan. Vad hände? Jo, Groningen hände! 



Attraktiv!

Min tisdagskväll!

Kategori: Utbyte i Groningen


Godis, cola, tända ljus och en bok. Stämning, stämning, stämning!

New pants!

Kategori: Utbyte i Groningen

Jag har spanat på dem länge och nu slog jag till. Riktigt blå jeans, fräscht till sommaren och lite, lite , lite vågat sådär! Haha! Jag känner mig iallafall sjukt nöjd:) YEAH!



Saknar er!

Kategori: Utbyte i Groningen

Om jag saknar Sverige, Nä inte speciellt mycket. Jag trivs bra här och vädret är fantastiskt men det finns inte ord för hur mycket jag saknar er och era sjuka skämt och våra knäppa diskutioner! Jag saknar er grymt mycket! Och ni som inte är med på bilden, oroa er inte, jag saknar er också! (Jennie, Linnda, Tasnuba, magda, michis, mamma, syrran och många, många fler!)



Det är svårt att hitta en bild där ni alla är med, men här är några av er iallafall:)

Kan man bli mer lat?

Kategori: Utbyte i Groningen

Just nu är allting i Groningen stängt ( utom resturanger & barer) eftersom att det är påsk, vilket är något som vi inte känner av här. Det känns som att vi är mitt i sommaren och jag känner mig mer eller mindre som stekt bacon varje dag. Dock klagar jag inte utan njuter av varje sekund, I love this weather! Jag har en vecka ledighet kvar innan skolan börjar nästa vecka och innan det ska jag inte göra mycket mer än att bara lata mig och ladda inför Queensday som är i helgen! 


Kalorierna bara flödar, FET hamburgare och stekning i solen. Ibland måste man bara lyxa till det!


the lake!

Kategori: Utbyte i Groningen

Ibland är det så skönt att komma från staden lite. Bara relaxa och göra typ ingenting!













Nerd party

Kategori: Utbyte i Groningen















Kanot runt Groningen!

Kategori: Utbyte i Groningen

Idag har vi varit riktigt kulturella, vi hyrde kanot och paddlade runt Groningen. Såg staden från en liten annan vinkel, vilket var hur nice och stekigt som helst. Det var ca 25 grader och vart får man inte bästa brännan om det inte är nära vattnet. Dessutom så paddlade vi i 2 timmar vilket betyder att mina armar komma vara feta! Men en hur mycig dag som helst! 




Dagny och hennes kompis som är på besök!


Tess i fören av kanoten.


Någon på båten har snott våran soffa från common room.  Lite otippat att hitta den på en båt!


Brudarna paddlar allt vad de har!



Vi har det grymt bra i våran kanot!


Dessa underbara parkdagar!

Kategori: Utbyte i Groningen

Tentan är över! Det betyder att jag inte har något att göra i cirka 2 veckor:) Ja, förutom att vara fullt upptagen med att glassa i parken och dricka vin! Igår var en grymt nice dag och strax blir det en dag till i solen!







Pluggning med stil!

Kategori: Utbyte i Groningen

Nu är det inte många timmar kvar till min första tenta och jag är lite nervös samtidigt som jag känner att jag inte riktigt kan plugga mer. Så det är bara att hoppas på att rätt frågor kommer imorgon!

Det bästa med Holland just nu, DET ÄR VÄRME BÖLJA! Och jag har aldrig varit mer lycklig, våren kom inte tillbaka, nej nej det blev sommar istället. Jag hörde rykten om att Holland är varmast i Europa just nu och det kanske stämmer, idag hade vi 22 grader i skuggan och det bästa är att det ska fortsätta på samma sätt!

När det är så fint väder som nu kan man bara inte sitta inne, framförallt inte eftersom jag spenderade 10 timmar på biblioteket igår. Så Robert och jag åkte tidigt imorse till hans föräldrar där vi har pluggat i trädgården hela dagen, gud vad jag saknar att ha trädgård. Och tro det eller ej, men det var mycket pluggeffektivt.


Robert djupt inne i böckerna!


Katten vaktar alla fiskar i dammen...


Geten har hittat en skön plats i skuggan!


Ibland är det skönt att vara student!


Fin utsickt med alla träd som blommar och dammen i mitten!


Pluggpaus och gympa abstinensen gjorde sig påkommen!


Yeah, än har jag inte tappat allt:) Benen är ju iallafall raka!

Underbara vår!

Kategori: Utbyte i Groningen

Just nu känns det som att halva Groningen sover, varför? Jo, tentaperiod, gatorna är lite glesare än vanligt, dock är biblioteket mer fullt än vanligt. Just nu vill jag inget hellre än att det ska bli onsdag så min tenta är över! Efter det blir det minsann fest!


Det är så otroligt vackert i Groningen just nu, överallt blommar träden. Helt klart vackraste tiden på året! 


Måste man plugga så måste man, så varför inte multi taska. Solning + pluggning!



01:08:24

Kategori: Utbyte i Groningen

Var min tid jag fick idag, då jag gjorde mitt allra första lopp för iår! Distansen var 10,8 km och jag är rätt nöjd med tiden. Med tanke på att jag inte har sprungit så mycket i år är det en bra tid! Måste säga att här känns det mer värt att ställa upp på lopp än hemma. Jag betaldade 7.50 euro, som dessutom går till välgörenhet ( barncancer). Hemma är det typ 300kr?? Nu blir det lunch och sedan tentaplugg!


Laddad, före start!


Loppet har startat, jag tar mitt första kliv..


Glad efter att ha kommit i mål:)

Förvirrad!

Kategori: Utbyte i Groningen

Just nu känner jag mig så förvirrad, detta pga att sista ansökningsdag till högskola/univerisitet är imorgon och jag känner mig väldigt kluven. Jag vet inte vad jag vill göra nästa termin? Eller vad som är smartast av mig att göra? Jag behöver råd, ska jag välja nationalekonomi 30 hp eller magisteruppsats i företagsekonomi? Har även kollar en massa Reklam och PR kurser?
Jag vet att jag vill jobba med marknadsföring och reklam, så vad är bästa vägen? Räcker det med en filosofie kandidat i företagsekonomi, eller måste jag läsa nationalekonomi och få en ekonomie kandidat? Eller satsa på en magisterexamen?? Eller ha en filosofie kandidat och satsa på reklam och PR? Hjälp!

Baywatch

Kategori: Utbyte i Groningen

Baywatch är tillbaka, och nu med nya ansikten. Här är en liten förhandvisning av vad man kan förvänta sig. Självklart är Mitch kvar i serien ( han går ju inte att få bort) dock är Mr Hasselhoff några år äldre och har fått ersättas med ett nytt ansikte. Men Messchendorp som Hasselhof, saken är densamma;)


Preview, Baywatch 2011





Hiss eller diss?

Kategori: Utbyte i Groningen

Jag kan inte riktigt bestämma mig om vad jag tycker om denna typ av byxor?! I Holland verkar alla galna i dem och de fanns även i varenda butik i Palma. Första intrycket är pyjamasbyxor och gå omkring med det på stan skriker trasch. Men det kanske är gulligt om man anväder det rätt, eller? De verkar iallafall otroligt sköna!




Vart tog våren vägen?

Kategori: Utbyte i Groningen


Okej att jag blivit bortskämd med sådär 25 garders värme de senaste dagarna men Groningen, vad hände? Innan jag åkte var du och nosade på 20 garders gränsen  och nu? Ynka 11 grader, jag fryser! Okej att du låter solen skina men tyvärr hjälper det inne när man blir en isbit av att gå ut.. Ge mig tillbaka våren, Tack! 



Till och med piffat till mig i en sommrig topp och ändå svinkallt:(


ostrukturerad

Kategori: Utbyte i Groningen

Kan man bli mer ostrukturerad?. Nej, skulle inte tro det, hela dagen idag har varit som en dimma. Kanske för att jag kommit tillbaka till ett regnigt och blåsigt Groningen som inte alls känns lockande. Full tvättkorg och ingen mat. Så jag har trots ostruktur tvättat 5 maskiner tvätt, storhandlat, städat och försökt att strukturera mig med plugg men till ingen nytta. Vart tog tiden vägen? Jag vågar inte ens tänka på hur mitt holländska prov kommer att gå imorgon; perfektum, imperfekt, regelbunda/ oregelbunda verb, Suck! 

En sak som jag iallafall har lyckats med är att göra en liten Robert sjukt imponerad av min matlagning. När han först hörde chili con carne såg jag att ögonbrynen rörde lite skumt på sig men när han sedan smakade på min fantastiska matkunskap var han som tagen. Han vill till och med bjuda sin vän på detta på söndag, jag känner mig sjukt stolt. 

Det bästa med att komma hem efter semestern...

Kategori: Utbyte i Groningen

Är alla nya kläder man har införskaffat sig:) Det är så roligt att packa upp en resväska som är fylld med bara nya kläder:)


Sista timmarna på Mallorca!

Kategori: Utbyte i Groningen


Robert taggad inför den sista shoppingen!


A lot of shopping!:)


Glada över att vara på Mallorca!


Lite mindre glada över att åka hem:(


1 år idag!

Kategori: Utbyte i Groningen

Idag har Robert och jag varit tillsammans i 1 år och det har vi firat med champange till frukost och sedan några timmar vid polen. Nu ska vi strax göra oss i ordning för att åka in till stan och göra den sista shoppingen innan vi måste bege oss till flygplatsen igen!



Skumpa till frulle!


Robert jobbar med korken!


Glad kille vid polen!


polbad!


Öva lyft!!


Kvällspromenad i hamnen!

Kategori: Utbyte i Groningen


Ny klänningen men dessutom med marintema, passande för kvällen!


Även Robert kände av temat, marint!


Lilla hamnen, andra sidan har de stora lyx yachtarna, men staketet är så högt att det är ömöjligt att fånga dem på bild. Men tro mig, de är riktigt pampiga. Maffian antagligen!


Posing = självklart!





En dag på stranden.

Kategori: Utbyte i Groningen


Dagen börjar med 1 liter öl för 1 euro!


Robert gillar läget!




Happy!


Ny doppad!




Jag leker i vattnet!



Mr hasselhof är i farten igen och visar upp sig!





Just nu: Rosé och jordgubbar!

Kategori: Utbyte i Groningen

Vad passar inte bättre efter en hel dag på stranden än lite rosé och jordgubbar!

En liten update från Mallorca!

Kategori: Utbyte i Groningen


Här på Mallorca har vi det hur bra som helst. Solen skiner och skinnet steker, shoppingen är toppen och standen
är även den väldigt fin! Vi har hunnit med väldigt mycket för att bara ha varit här i 2 dagar. Glassat på standen, shoppat i mängder, sightseeing och ätit en massa god mat! 



Schysst utsickt från Balkongen!


Mysig gränd där vi går ner till standen!


The beach!



SOmeone is really excited to see the beach!




Lunch: äntligen min efterlängtade Lasange!



Sightseeing och shopping på stan!



Romantic!


Palma!



Great shopping!


Ready to hit the beach!


Baywatch, Mr Hasselhof kommer till undsättning!




Hasselhof fortsätter att stila!


Glad tjej på stranden!


Nu drar vi till Spanien!

Kategori: Utbyte i Groningen

Väskorna är packade och nu är det bara minutrar kvar innan vi beger oss till bussen mot Bremens flygplats och sedan vidare till några dagars semester + 1 års firande på Mallorca. Precis vad vi behöver innan tentastressen som börjar nästa vecka! Det kommer att bli en lång natt men imorgon innan lunch har jag bikinin på mig och steker i solen! 



What to do a rainy day in the alps?

Kategori: Utbyte i Groningen




När swedish house maffia spelas blir alla som tokiga, man bara måste dansa. Liksom här; en regnig dag i alperna, den bästa hemgång jag har haft i ett regnigt frankrike. Such a memory!

Addiction

Kategori: Utbyte i Groningen

Hela morgonen har jag spenderat på H&Ms hemsida, inte på grund av kläder utan inredning. Jag försöker nämligen skapa mig en soffa och fastnade då för kuddarna, men de har ju så mycket mer och det är svårt att hålla sig borta från sidan. Här är godbitarna från deras vårkollektion:





Feel Free!

Kategori: Utbyte i Groningen


Sista ISM!

Kategori: Utbyte i Groningen

Inte så att jag gråter direkt, denna kurs; international strategic managment, är nog den tråkigaste kurs jag nånsin läst. Okej, redovisning och ekonomistyrning kanske snäppet värre men jag menar bara namnet säger ju sitt! Dock är inte tentan förän 20:e april, jag är smått livrädd för den, då den är sjukt svår men jag ska minsan klara den:) 



Såhär glada är vi över att det är sista ISM.






Fairtrade?!

Kategori: Utbyte i Groningen

Fairtrade chocklad har lite skumma omslag måste jag säga.. vi är lite förvirrade just nu om hur fair denna chocklad verkligen är:


Ren mörk chocklad?!

Syster på besök!

Kategori: Utbyte i Groningen

Äntligen kommer dem, till er som har väntat. Bilder från helgen och syrrans besök.

Syrran kom torsdag kväll, det blev inte så mycket mer denna kväll  än att välkomna henne till Winscho och uppleva lite student liv. Fredagen blev en heldag i Groningen, vi besökte martini tower, vandrade runt och lite shopping. Lördagen blev en heldag i Amsterdam med solsken, glass, öl, båtar och kanaler! Fantastiskt vårväder och Amsterdam visade oss sin bästa sida, tidigare har jag bara lyckats uppleva regn i Amsterdam så min inställning till Amsterdam ändrades totallt, vilken underbar stad! 

Groningen


Groningen från Martini tower.


great view


Dinner! Och jag testar typsisk holländsk mat, stampott, jag har varit här i 2 månader och inte ens ätit holländsk, fy på mig!


Det går inte riktigt att beskriva vad som händer här!

Amsterdam!


En liten båttur runt Amsterdams alla kanaler, och det är en hel del. 


Leta lunch-place.


Lunch!


Flower market!


Köpa tulpan lökar?


Syrran!


Jag hittade något mycket intressant, muffins:)


kaffe rast!


Ytterligare en rast...


...fast denna rast med jordgubbar, vatten och båtar!




Promenera i ett soligt Amsterdam, aldrig fel!


Me going Dutch!


Awesome! 


uteserveringar, går inte att motstå....


Så vi hittar en egen plats vid kanalen.


Rosé!


Vi tar seden dit vi kommer, klart vi hoppar in i träskon!


red light district!


More red light!


Men vaddå? Green light? Hmm... 


Husen faller... 


Dinner @ argetinsk steak house!


Därefter öl på en pub.. Föresten så var det omöjligt att hitta ett ställe som serverar Amstel. Vi fick nöja oss med att besöka Amsterdam utan att ha druckit Amstel!


Trött efter en intensiv helg!




Frukost på sängen!

Kategori: Utbyte i Groningen

Ibland har jag bara en så fin kille! Han skämmer bort mig aldelles för mycket ibland! I morse fick jag frukost på sängen!


Solros!

Kategori: Utbyte i Groningen

Mitt nya lilla tillskott! 


Köpte en liten kruka med frön i Amsterdam igår. 


Så nu har väntar jag bara på att den ska slå ut, och jag är så otålig!


Föresten, ni som väntar på bilder från syrrans besök (mamma) ni får vänta lite till. Det har varit en sjukt rolig helg men också intensiv så nu är det bara sängen som gäller!