Prague, What a beautiful city!

Kategori: Utbyte i Groningen

Hemma igen efter en intensiv weekend i Prag, vilken underbar och charmig stad. Jag är helt förälskad! Det är underbara byggnader, mysiga cafér, god öl och mycket mer.
Sensation white var riktigt coolt, jag hade inte så stora förväntningar, eftersom jag inet riktigt visste vad jag skulle förvänta mig. Men det var GALET! Så sjukt roligt! De 6 timmarna som vi dansade runt känns mer som 2 timmar. Nästa år har sensation white premiär i Stockholm, i nya arenan.. Gissa vem som kommer vara där? 

Dock missade vi vårat flyg hem på söndagen, shit happends, och efter väldigt mycket ångest, förtvivlan och efter många " om och men" hittade vi en buss, 15 timmar, jojo jag tackar!  Med råge på allt var bussen tidagre än förväntat vilket ledde till att vi fick sitta i Utrecht i 2 timmar för att vänta på första tåget till Groningen. Och inte nog med det, jag hade en tenta idag också. Vilken dag asså! Hem från tåget, ta en dusch och sedan direkt till tentasalen, knappt bytt om efter sensation. Men jag är hur nöjd med våran resa som helst. I love Prague!









And now what we came for.....










Celebrating life!

Kategori: Utbyte i Groningen

Nu drar vi, till Prag och sensation white! 

WOHO!

Teiras Birthday!

Kategori: Utbyte i Groningen

Idag var det inte mindre än Teiras birthday! Detta planerade vi ( jag, dagny, kenneth, Alan och Tess) genom att köpa en pandora berlock, vad alla tjejer vill ha :), och så bakade jag en rabarberpaj! Trots att jag och Dagny fick leta i hela byggnaden för att hitta en ledig ugn, vilket drog väldigt mycket ut på tiden så blev det väldigt lyckat! Och Teira blev väldigt  glad och överraskad vilket var det viktigaste. 


Förväntansfullt öppnar hon paketet!


inuti en Pandora berlock, självklart en tulpan för att symbolisera Holland och hennes nya vänner hon skaffat sig här!


Och det bästa av allt..... rabarberpajen!

Nu är det bara att hoppa i säng, om 5 timmar ringer väckarklockan och det är PRAG som gäller! Mina vita kläder är nerpackade och jag är taggad till max! 

God natt!


Linda aka Miss world!

Kategori: Utbyte i Groningen

Okej alla ni därute som är känner mig, ni måste göra mig en STOR tjänst! Linndas mamma har anmält Linnda till Miss world, och självklart ska hon vinna! Både, jag, Linnda och hennes mamma skulle bli oerhört glada om ni ville göra oss den tjänsten att rösta på snyggingen! Klicka här för att rösta! TACK så mycket!

Linda Hedman Linda Hedman

pancake ship!

Kategori: Utbyte i Groningen

Igår hade vi ett litet reunion med min ESN grupp som jag hade under introduction week. Vi gick till det berömda pannkakssheppet. Herregud vad mycket olika pannakakor man kan välja emellan, det kändes lite konstigt att äta skinka och bacon och massor med ost på en pannkaka. Men det var faktiskt gott. Det fanns  en hel del skumma grejjer som lax, tonfick, currysås. Mjae, jag var iallafall något försiktig, självklart fanns det hundratals olika pannkakor med sötsaker som banan, glass och annat men sånt är tråkigt. Det har man ju jämt. Den mättade riktgit mycket och jag besöker nog båten igen! Riktigt charmigt!




Det liknar mer än pizza än pannkaka, men det var över förväntan måste jag säga.

4 dagar kvar till Prag!

Kategori: Utbyte i Groningen

4 dagar kvar innan vi drar till Prag för sensation white! Det kommer bli riktigt roligt, jag är inget stort fan av elektro musik men i Prag ska det tydligen vara lite mer house musik än bara ren elektro! Det kommer bli så grymt. Så just nu är mitt största mission att hitta något vitt att ha på mig, inte alltid det lättaste. 

Dock betyder Prag att jag har grymt mycket plugg att göra just nu, då jag har en tenta dagen efter vi kommer hem, sådär lagom kul. Solen skiner och jag har inte ens satt foten utanför dörren idag:( Jag är sjukt omotiverad och gör allt annat än att plugga just nu! 

Tess föräldrar är här på besök, jag har träffat dem redan, innan de kom hit var dem i Stockholm och dem verkligen gillade Stockholm, jag blir alltid lika glad när folk fått så gott intryck av Sverige! Lite senare ikväll ska jag möta upp dem och Tess för en drink ute på stan, efter det blir det antagligen utgång. Jag måste säga det, Maj månad, har jag gjort nått annat än att gå ut? Nej, inte mycket. En galen party månad helt enkelt! 



På kastel, där är ALLA kungar i baren! 1 euro shot! Samla alla slantar! 


happy guy when he gets ice cream!

Kategori: Utbyte i Groningen

En rånare ibland oss..

Kategori: Utbyte i Groningen

Igår blev det ett litet oväntat avslut på kvällen.. Efter att ha gjort massa lekar i commonroom var jag dagny och grabbarna från mitt kök redo att gå ut. Då kommer Tess i all förvirring och det är något skumt med hennes rum, Tess och jag försöker leta upp en studentmanager medan de andra lyckas ta sig in i Tess rum. Olyckligtvis får vi se att hennes Laptop, mobil och kamera är snodd och fönstret vidöppet. 
Någon har alltså brutit sig in i hennes rum, och sedan rymt genom fönstret, vi blev alla helt stumma och chockade, vi fick även reda på att detta var 2:a stölden för kvällen. Nu känns det helt osäkert och man litar inte på någon, dock tror vi att det är någon utomstående som lyckats ta sig in i studenthouse. Tess hanterade situation imponerande bra, en själv hade flippat ur och grinat i timmar och skrikigt, men hon var cool lungt och varväldigt förtvivlad men höll sig sansad. Dock ville hon sova i mitt rum, det var för mycket att vara själv i rummet efter vad som hänt, och det kan jag verkligen förstå.  Det känns bara riktigt tråkigt att man ska behöva känna sig väldigt osäker på vart man bor och vara konstant paranoid.

Vad som är till min fördel är att mitt rum ligger i commonroom och det är alltid rörelse utanför, dessutom är mitt fönster ut mot en innergård, så om någon skulle bryta sig in här skulle det vara nästan omöjligt att lyckas utan att bli sädd. Tess rum är i en korridor som ligger längre ifrån de gemensamma ytorna och som också är en ganska lugn och tom korridor, dessutom har hon fönstret ut mot gatan, vilket gör det lättare att smita med grejerna.

Dock har chocken lagt sig och det känns relativt lugnt, de har lyckats fånga förbrytarna på övervakningskamera och förhoppningsvis kan polisen spåra dem. Dessutom kommer vi ju att bli galna om vi ska gå runt och vara rädda hela tiden.


Dagny, Tess och jag tar en lunch på bagels & Beans. De bästa smörgåsarna i stan! Och vi försöker göra det bästa av det bittra som hänt.




Efter 1,5 timmes sömn..

Kategori: Utbyte i Groningen

Är man kung som klarar av att ta sig till universitetet och ha föreläsning och seminarium i flera timmar. Dock blev det ett antal dubbel-expresso och Tess kämpade verkligen för att hålla sig vaken. Här har vi beviset!

Vila ögonen lite sådär...
Tappa focus...
Försöka hitta focus!


En tidig kväll i Groningen = finns inte!

Kategori: Utbyte i Groningen

Det var planerat att bli en lugn och tidig kväll igår. Eftersom det var doctor's and nurse party och verkligen ALLA skulle dit ville vi ju självklart inte missa det. Dilemmat var morgondagen, seminarium kl 9 följt av ännu ett seminarium. Men andra ord skola till 14.00. Så planen var, vi tar 1 drink och är hemma innan kl 2. I den här staden är det en omöjlighet. Oavsett veckodag. Dock höll jag mig med inte så många drinkar, men vart tiden tog vägen vet jag inte?  Så nu sitter jag här, helt död, jag har fått 1,5 timmes sömn och skulle göra vad som helst för att få gå tillbaka till sängen men nej, det får bli senare helt enkelt. 




Kenneth klagade på att det aldrig är bilder från innan vi går ut så vi försökte iallafall.. Här är jag!


Sedan cyklar vi inomhus också! Detta är min korridor, duschen precis till höger, dörren bakom är köket, commomroom är där den blåa väggen syns och min dörr är på vänster sida lite längre ner i korridoren!


En vanlig lördag i Groningen!

Kategori: Utbyte i Groningen

Ojoj, träningsvärken idag är inte nådig! Jag känner mig som en gammal gumma som jag haltar fram. Jag har smörjt in hela benen med tiger balsam, ändå kan jag inte rör mig. Skönt att löpningen igår gjorde lite nytta! Festen efter eurovision var knas, som vanligt shots på Kastel, vidare för skumkrig på Twister och avslut på Warhol och självklart kebab och pizza innan hemgång. Och för en gångs skull fick jag hjälpa Kenneth hem, vilket aldrig har hänt tidigare.. eller rättare sagt  vi var i samma stadie! Vi hjälpte nog mest varandra! Och somliga ska inte cykla, och då menar jag mig själv. Igår ramlade jag inte när jag cyklade utan stående ramlar jag på cykeln.. Klant!



Jason hängde på!



Kenneth kör påfyllning med shotsen!


Resultatet!


Jag och cyklar asså, farliga grejjer! och hur klantig får man bli? Jag satt ju inte ens på cykeln! Samma knä som innan också dessutom!

kom igen europa!

Kategori: Utbyte i Groningen

Azerbaijan va fan är det för jävla skit!
Europa har ingen smak när det kommer till musik! Sverige var i toppen, vilket gjorde att  hela winscher dansade på bodet! Men sedan, vad hände, kom igen? Azerbaijan är det ens europa? Jag är så besviken just nu! men men.. vinnar champangen har blivit tröst champange. Det är bara att köra, holland gav oss iallafall 10 poäng, de har iallafall lite smak när det kommer till musik. Men kul för azerbaijan att få massa pengar i stöd för att arangera nästa eurovision. Grattis, or whatever? Vi kom ju iallafall 3:a, så det är lite bra. fast inte tillräcklit, men jag har gjort mitt bästa alla chineser älskar Saade, likaså US. 


Alla är spända inför resultatet.. dock är detta halva skaran av alla supporters


Sverige i ledning! DÅ mår man fett bra!  vad gick fel!

hunzerun!

Kategori: Utbyte i Groningen

Idag deltog jag i ett lopp igen, hunzerun. Och det gick inte så jätte bra, hela kroppen protesterade och jag hade en riktig smärtsam håll hela vägen. Loppet var 10 km och jag fick en tid på 1 timme och 4 minuter, samma tid som på tjejmilen förra året, så det är ju inte sämre iallafall. Dock var det otroligt påfrestande att springa på öppet fält, ni som inte har varit i Holland och förstår hur platt det verkligen är, herregud, inget vindskydd alls, man blåser nästan bort. Men jag är ändå nöjd med min prestation.

Snart är det eurovision, och självklart av alla dagar ska kineserna ha fets i commonroom, man ser dem aldrig och just idag. Men vafan vi ska ta tv kl 9 och då får de bannemej stänga av musiken. Eurovision är bara 1 gång per år och Sverige ska vinna i kväll! WOHO!


Trött tjej vid målgång!


stretcha är viktigt!


Kenneth my saviour!

Kategori: Utbyte i Groningen

Jag kunde inte bli mer uttråkad när Kenneth kom  och kanckade på min dörr och fick med sig mig och dagny ut på stan. Vi gick till tilvolit som de byggt upp och vi hade riktigt skoj. Mycket bra gjort Kenneth, du rädda min kväll! 

Idag ska jag springa ett lopp igen, 10 km, därför var tivolit toppen igår då jag inte ville festa, vilket är vad alla gör en fredag. Så jag hade tur att Kenneth och Dagny inte var så party igår. 










stressad och uttråkad!

Kategori: Utbyte i Groningen

Jag känner mig riktigt stressad över skolan, det är inte lite litteratur att läsa och tiden bara rinner iväg och det känns som att jag inte hinner nånting?! Dessutom är jag stressad för att det är så mycket jag vill göra, eller hinna göra och shit jag åker hem snart. Bara tanken får mig att börja grina, okej jag åker hem i Juli men många andra åker hem i slutet av Juni och det är bara typ 6 veckor kvar. SHIT!  Jag som vill att detta aldrig ska ta slut. 

Sedan är jag så oerhört uttrad just nu, jag har pluggat hela dagen. Snart går solen ner och jag har inte ens lämnat studenthouse idag. Jag måste hitta på något, annars dör jag av uttråkighet och stress av att jag inte gör något vettigt med min tid! 



Så uttråkad!



Lycka!

Kategori: Utbyte i Groningen

Det är en så otroligt bra dag idag, först fick jag reda på att jag klarat Holländskan, bara en sista lektion på måndag som bara består av lekar och lite sånt, jäkligt skönt! Sedan Eurovison, Sverige är i final! WOHO! Jag trodde hoppet var kört men sedan i sista stund gick Sverige vidare. Just nu går alla och småsjunger  på popular, jag kanske inte är det största fanet av låten, men vad då det är Sverige och Saade är sjukt het. Tack till Robert och hans mamma som ringde och röstade många gånger. Jag försökte men mitt holländska konto är spärrat för sånna typ av samtal, tills på lördag ska jag försöka lösa situationen! 

När Saade gick vidare blev jag och Dagny helt galna och började hoppa omkring som galna apor, vi blev så patriotiska och vi började spåna många ideér inför våran Sverige fest som vi ska annorda 6 juni! Blad annat blå och gula jelly shots, vikinga hattar, absolut vodka, köttbullar, life size Alexander Skarsgård, sverige flaggor, Abba, Swedish house mafia,  dansa små grodorna och allt annat galet. Vi ska visa hur bra vi svenskar är på att festa! 6 juni, det kommer bli awesome! 





Nu blir det sängen, imorgon väntar skolböckerna på mig. JA, vad roligt! 

God natt!

plugg, plugg, plugg!

Kategori: Utbyte i Groningen

Denna vecka har jag enormt mycket att plugga, av någon anledning så väljer alla kurser att ha inlämning samma vecka. Men nu skrev jag precis de sista raderna för arbetet som ska in kl 16 och därmed sista för denna vecka! Inga mer uppgifter men dock litteratur läsning. Jag måste säga att de har en bra utbildningsnivå här men det är ganska annorlunda från hemma. Hemma känns det som att det är väldigt teoretiskt allt man pluggar, men jämför man med hur det är här, ojoj. Bara teoretiskt, inga övningar som är en gnutta praktiska utan bara teori.

Jag börjar känna en liten gnutta ångest över att jag varit här lite mer än halva tiden nu. Visst det kommer inte bli kul att behöva plugga halva sommaren men det livet som jag har här älskar jag verkligen. Tro det eller ej men jag gillar faktiskt att dela kök, ducsh kanske inte toalett men det funkar. Att behöva lämna det här stället om några månader kommer bli riktigt riktigt svårt. SJälvklart saknar jag alla er där hemma, och framförallt mina fina gymnaster! Varför kan man inte få ha både ock? 

Företsen, det där med matstöld har jag klarat mig ganska bra ifrån hittills, i våran korridor har vi det faktiskt bättre än andra sidan av byggnaden, där är det stulen mat varje dag, men häromdagen upptäckte jag en stöld från min kyl. Vill du sno nått så sno nått bra men vem vill sno en gurka? Så nu är jag gurklös, och det finns en gurk tjuv bland oss!

Gröna skjorts!

Kategori: Utbyte i Groningen

Jag fortsätter med mina färger, så nu har jag uppgraderat mig med ett par gröna skjorts. Jag stod och valde länge innan jag köpte dem, men de är rätt coola faktiskt! just nu vill jag inget hellre än att mitt fula sår på knät försvinner så att jag kan ha snygga ben också! 





HJÄLP! Galen tjej, och lite väl stökigt rum kanske?

väntar med spänning..

Kategori: Utbyte i Groningen

Just nu håller dem på att bygga upp nått slags tivoli i stan, alla torg är fullproppade med attraktioner. Ännu har dem inte öppnat men jag hoppas på imrogon, det kommer bli grymt. Jag är som ett litet barn, jag vill åka karusell och äta sockervadd!


Bad säsongen inleds!

Kategori: Utbyte i Groningen

Sommaren har redan börjat, även fast vi bara är i början av maj. Okej, att vi har lite mulet just nu men det är ändå 23 grader ute och jag har ju kunnat ligga i parken och sola i över 1 månad. Hur som helst, poängen med detta är att jag har köpt ny bikini. Cyklade förbi H&M och kunde inte motstå allt som fanns i skyltfönstret. Dock var den snyggaste bikinin redan slut, inte helt otippat. Men jag hittade en annan som också är riktigt snygg! Och vad är inte mer orginellt än orange. En färg som jag i vanliga fall skulle ha svårt för, men på något sätt tycker jag att oranget är ganska charmigt, eller är det hollandsvibbar?  



Man ser brun ut i orange.



Matchande shots, dessutom super sköna:) 


spöregn!

Kategori: Utbyte i Groningen

Jag hade tydligen blivit lite för bekväm med goa vädret, så idag klädd i kjol och topp. Iväg till mitt sista prov i holländska njöt jag i värmen när jag cyklade genom stan. Jag kanske skulle ha tänkt efter lite, nämligen att efter holländskan hade jag HRM som är vid ett annat område av stan och precis när jag sätter mig på cykel och ska ta mig dit öser regent ner. Mer blöt än någonsin, slickat hår och en hel del svordommar tar jag mig ändå dit. Mer holländsk än så kan man inte bli! Vad har hänt med mig? Cyklen tar över!

Nu har de äntligen kommit!!

Kategori: Utbyte i Groningen

Biljetterna till Sensation White i Prag 28 maj! Det kommer bli grymt! Planen var att gå i Amsterdam, där sensation white är som störst. Biljetterna sålde slut på mindre än 15 min så det var =  omöjligt. Så det fick bli Prag istället, vilket är så mycket roligare då jag aldrig varit i Prag och får se en ny stad dessutom! Yeey!

Stek!

Kategori: Utbyte i Groningen

Vädret här i Holland är stekigt värre, runt 30 grader, ojoj. Jag smälter, i vanliga fall om vi upplever 30 grader hemma brukar vi ha sval eller kall vind, här är det tvärtom, vinden är varm och jag svettas även i skuggan HUR UNDERBART ÄR INTE DET?  

Så just nu sitter jag i en av våra innegårdar som vi har här, riktigt fridfullt, och dessutom är min internet kabel mega lång hur bra är inte det. Jag kan plugga och samtidigt steka! AWESOME! 


kanske inte alltför seriös när jag pratar i telefon, bloggar och tar kort.. men lite plugg paus måste man få ha! 


28 grader!

Kategori: Utbyte i Groningen

I LOVE IT! 

Sommaren är här, det är 28 grader ute och hur underbart som helst. Att plugga är nästan = omöjligt men det är ett fenomen som alltid är omöjligt, iallafall om man är utbytesstudent. Så hela dagen har jag gottat mig i solen och försökt att få in lite holländsk grammatik i huvudet. Sista holländska provet är på måndag, även om holländskan är ett av de roligare ämnena att lära sig ska det bli skönt att den är över. Den tar för mycket tid, haha, jag har blivit för bortskämd!

det där med matlagning..

Kategori: Utbyte i Groningen

Är jag ganska duktig på men det är en sak jag absolut inte kan. Kanske det mest simplaste av allt, omelett, nu ger jag upp. Sist blev det snarare äggröra än omelett och idag blev det som en bränd pannkaka. Men allt annat lyckas jag tydligen med.. hmm.


För övrigt var liberation day grymt, med 5 olika scener, hudratals barer, tusentals människor och strålande väder, så kan det inte bli mycket bättre, det bästa var helt klart Mr Wallace, Hildes band, alla blev som tokiga och lika kul att se Hilde rocka loss på scen. Det blev en förvånandsvärt tidig hemgång vid 01.00 tiden. Tror aldrig det har hänt tidigare! 














Liberation day!

Kategori: Utbyte i Groningen

Till minne av andra världskrigets slut är det idag liberation day. Detta firas med stor festival i stadspark, och för Holländarna betyder detta konsert + öl. Så jag har precis repat mig efter 4 dagar festande med 2 timmars sömn per natt.. slut på sovandet, nu är det bara att gå på det igen! never ending story! Jag har hur mycket som helst i skolan till nästa vecka, men jag antar att det får vänta. Just nu är andra saker viktigare!

Cykla = farliga grejer!

Kategori: Utbyte i Groningen

Ingen easy business direkt, ibland är det svårare än vad folk tror, framförallt när man är lite rund om fötterna!


Till och med byxorna gick sönder?!


Så otroligt sexig!

Queensday = best ever!

Kategori: Utbyte i Groningen

Det har varit galet festande i 2 dagar. Humöret och vädret har varit på topp och Holländarna dem kan festa!