Hanoi, Vietnam

Kategori: Asien 09/10

Nu ar vi i Vietnam, i huvudstaden Hanoi, bara ca 1 timmes flygresa fran Hong kong men oj vilken kontrast. Varat lyxliv ar officiellt slut och har ar det inte fina shopping gator langre utan sma smutsiga grander med miljoner motorcyklar som kor hej vilt. Vi hade tankt lyxa till det pa nyar med fina klanningar men det far nog bli annat, det verkar som att man festar mycket pa gatan har. Dock hittade vi "the place to be" runt sjon sa det kommer nog bli vackert med alla fyverkerier.

Vi stannar till Hanoi till den 1 januari, sedan drar vi mot beachen och laddar for beachparty pa min stora dag. Maste saga att det kommer bli ratt skont att komma ifran storstaderna, man borjar kanna sig nojd nu. Det basta med Vietnam ar att det ar sa billigt, dock helt galen valuta. Plockade ut 2 000 000 fran bankomaten, kanns sadar lagom skumt, det var maxbeloppet man kunde fa och da ar det bara ca 500 kr. Hong Kong var riktigt dyrt sa det kandes lite trist, priserna var som hemma. Dessutom kanns det fantastiskt att lamna varat hostel, en toalett som lackte, endast kall vatten, trangt och kvavt rum, hissen proppad med svettluktade manniskor och da betalade vi 150 kr per natt, vilket var det billigaste tillgangliga vi kunde fa. Varat hostel har i Hanoi ar sa mycket fraschare och 4 ggr sa billigt. Daremot var det latt att ta sig runt i Hong Kong och folk pratade engelska vilket ingen gor har i Hanoi. Men dem ar ratt bra pa att forsta gester.

Om jag inte skrev igar sa var vi pa disneyland, riktigt kul. Basta var helt klart paraden dar vi pa nagot satt lyckades fa alla manliga dansare att flirta med oss. Det gillar vi! Emma och jag fick pussas med piff och puff och vi akte lite attraktioner. Basta med Hong Kong var anda allt party=) rejal bakfylla men oj vad kul vi hade! Bara 2 dagar till sedan ar det beach 2010 som galler!!



Kommentarer


Kommentera inlägget här: